EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

Onderwijsnieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het onderwijsnieuws. Blijf deze pagina volgen voor de nieuwste ontwikkelingen! Wilt u zelf een persbericht aanleveren? Stuur deze dan (eventueel met foto's) naar info@edudeal.nl

Klik op Rijksoverheid en u bent op de site van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

06-10-2022 | Blog | Kort, korter, kortst

Een van de trends in het basisonderwijs is dat de teksten die kinderen lezen steeds korter worden. Ook in de Cito-toetsen verschralen de teksten. Als we het leesonderwijs willen verbeteren, dan moeten we aan de slag met rijke teksten en een kansrijke didactiek en zou het afnemen van deze toetsen geweigerd moeten worden.

lees meer

06-10-2022 | Studenten in Groningen de straat op voor energietoeslag

In Groningen gaan studenten vanavond de straat op omdat ze in aanmerking willen komen voor de energietoeslag van 1300 euro. Dat bedrag is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen te helpen met hun hoge energierekening. Studenten zijn als groep van die toeslag uitgesloten, terwijl ze vaak moeten rondkomen van geleend geld en een bijbaantje.

lees meer

06-10-2022 | De digitale speurtocht: leren met én over ICT op de pabo

Hoe maak je toekomstige leraren digitaal geletterd? De mooie verhalen liggen voor het oprapen. De twee Utrechts pabo’s (Hogeschool Utrecht en Marnix Academie) ontwierpen een speurtocht over slavernij in Utrecht met behulp van een app. De speurtocht-app wordt tevens gebruikt in de lessen digitale geletterdheid. Leren met ict maar ook: leren óver ict.

lees meer

06-10-2022 | Afstandsonderwijs levert hoger onderwijs uit aan Amerikaanse tech-reuzen

Van de achttien digitale platforms die Europese docenten gebruiken zijn er zeventien Amerikaans en slechts drie open source. Daarnaast zijn alle achttien platforms in private handen en zijn de populairste, Zoom en Microsoft Teams, niet eens primair voor het onderwijs bedoeld. Het hoger onderwijs dreigt daarom geplatformiseerd, geprivatiseerd en gecommercialiseerd te worden, waarschuwen Europese onderzoekers.

lees meer