EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

Onderwijsnieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het onderwijsnieuws. Blijf deze pagina volgen voor de nieuwste ontwikkelingen! Wilt u zelf een persbericht aanleveren? Stuur deze dan (eventueel met foto's) naar info@edudeal.nl

Klik op Rijksoverheid en u bent op de site van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

24-05-2019 | Prijs voor vrijwilligers die kinderen helpen met taal

Masud is 10 jaar en komt uit Ethiopië. Hij woont hier nog niet zo lang en spreekt thuis bijna geen Nederlands. Daarom oefent hij de taal sinds kort met vrijwilliger Jeanette. Masud en Jeanette zijn aan elkaar gekoppeld door de stichting Taal Doet Meer. Die stichting heeft vandaag een Appeltje van Oranje gewonnen. Dat is een prijs voor organisaties die mensen met elkaar in contact brengen.

lees meer

24-05-2019 | De Nationale Voorleeskampioen 2019 is Yosan Wegihu Teame uit Sleen

De zesentwintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd is gewonnen door Yosan Wegihu Teame (11) uit Sleen. Yosan mag zich nu een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2019 noemen. Naast Yosan wisten ook Maysam Schoenmakers (12) uit Nuenen (Noord-Brabant) en Mees Willemsen (11) uit Maastricht (Limburg) een podiumplaats te veroveren.

lees meer

24-05-2019 | Website voor eenzame jongeren

Sinds een paar maanden is Heerhugowaard en omgeving een mooi initiatief voor jongeren rijker. Ik heb een platform ontwikkeld op basis van mijn behoefte van vroeger en in februari j.l. is mijn platform www.you-ontmoeten.nl online gegaan. Hiermee help ik jongeren om met elkaar in contact te komen en organiseer ik maandelijks kleinschalige uitjes.

lees meer

24-05-2019 | Webinar over school van de toekomst

Op 19 juni kunt u meedoen aan een webinar van het Arbeidsmarktplatform PO over de school van de toekomst. Wat kan anders organiseren opleveren en hoe kan het onderwijs anders worden ingericht als daar behoefte aan is? Tijdens het webinar gaan ervaringsdeskundigen uit de praktijk, onderzoekers en visionairs met elkaar in gesprek.

lees meer