EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

Onderwijsnieuws

Op deze pagina houden we u op de hoogte van het onderwijsnieuws. Blijf deze pagina volgen voor de nieuwste ontwikkelingen! Wilt u zelf een persbericht aanleveren? Stuur deze dan (eventueel met foto's) naar info@edudeal.nl

Klik op Rijksoverheid en u bent op de site van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

18-01-2019 | Zeven alternatieven voor de vinger opsteken

“Het mag losser,” zegt Ellen Emonds, voormalig leerkracht van het jaar en inmiddels werkzaam als leerkrachtbegeleider. Hij schafte destijds de vinger af. Omdat het kinderen in de wachtstand zet. Omdat het vaak dezelfde leerlingen zijn die de beurt krijgen. En omdat het te weinig informatie geeft over in hoeverre de instructie bij de hele groep is geland.

lees meer

18-01-2019 | Scholen slaan handen ineen tegen cyberpesten

Zo'n 5 procent van de Limburgse jongeren is slachtoffer van cyberpesten. Om dit probleem aan te pakken, hebben drie Limburgers scholenkoepels de handen ineengeslagen en een convenant ondertekend. Zo krijgen jongerentaskforces het voortouw in het organiseren van themasessies, peer-educatielessen en werkbezoeken bij andere scholen.

lees meer

18-01-2019 | Door vrijwillige ouderbijdrage een rijker onderwijsaanbod

Kamerleden Westerveld (GroenLinks) en Kwint (SP) maken zich zorgen over de stijgende schoolkosten die segregatie en kansenongelijkheid in de hand zouden werken. Volgens minister Slob echter kan de vrijwillige ouderbijdrage leiden tot een rijker onderwijsaanbod. Slob laat weten dat de ouderbijdrage in het PO inderdaad is gestegen sinds 2000, van 30 euro naar 42 euro per jaar.

lees meer

18-01-2019 | Laag slagingspercentage op Gregorius 'goed uit te leggen'

Bij ons stromen relatief veel leerlingen door vanuit het vmbo richting havo en vwo. De helft van de kinderen komt uit een sociaal-economisch zwakker milieu, veel van hen zijn migrantenkinderen. Dat betekent een extra focus op taal. En ja, dan kan het zijn dat leerlingen er soms een jaartje langer over doen. Wij vinden dat overigens helemaal niet zo erg. Als je er uiteindelijk maar komt

lees meer

18-01-2019 | Topambtenaar dringt aan op actieplan voor beter onderwijs

Voor meer economische groei op de lange termijn is een breed en ambitieus actieplan nodig voor beter en toekomstbestendig onderwijs. Hij wijst erop dat de gemiddelde resultaten van leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs geleidelijk afnemen, dat toptalent zich minder goed ontwikkelt en dat de kwaliteitsverschillen tussen scholen toenemen.

lees meer

18-01-2019 | Actief gebruik sociale media bevordert schrijfvaardigheid

Veel chatten op Whatsapp of tweeten zorgt er niet voor dat jongeren slechter schrijven op school. Juist een actief gebruik van sociale media waarbij leerlingen zelf berichten bedenken en schrijven, zorgt ervoor dat ze op school minder schrijffouten maken. Een passief gebruik van sociale media, heeft juist geen goede invloed op de schoolteksten.

lees meer