EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

19-09-2024 | APS IT-diensten: De Ambelt digitaliseert persoonlijke ontwikkelplannen met DocuFlow

Voor ICT in het belang van je school

 

aps-logo
 

september 2024

Achter de Schermen: online magazine over ICT in het onderwijs

De Ambelt digitaliseert ontwikkelplannen met DocuFlow

Zo is de kans kleiner dat de documenten in verkeerde handen vallen én kunnen ze veilig worden ondertekend (via ValidSign). Dat biedt tijdwinst en betere monitoring. “Als er 14 dagen niet is gereageerd op een ondertekenverzoek, wordt er automatisch een herinnering verstuurd naar de betrokkenen en de leerlingadministratie.”

 
Lees het interview

Potentieel van kinderen benutten met data

 

Hoe kan kwaliteitsonderzoek helpen om het potentieel van kinderen te benutten? Peter Kerkhof van SamenWijzer: ''Mensen denken bij data vaak alleen aan cijfers, maar ook interviews met kinderen leveren een schat aan informatie op! Ik ben aangenaam verrast over hoe zij kunnen benoemen wat er wel of niet goed gaat op school.”

 
Lees het interview

Zo werken zij aan het normenkader IBP

Prodas zet digitale veiligheid op agenda

“Digitale veiligheid is geen sprankelend onderwerp, maar het helpt enorm als je met praktijkvoorbeelden laat zien wat er mis kan gaan,'' aldus Mario Vervlossen (projectleider ICT). Hij vertelt over zijn inspanningen voor het normenkader IBP en zijn missie om scholen digitaal veilig te laten werken.

 
Lees het interview
 

Stichting BOOR: IBP is iets van ons allen

Voor veel schoolbesturen kwam het normenkader als verrassing. Diana Liefhebber (directeur bedrijfsvoering) geeft een tip: “Zoek hulp, werk samen en laat je informeren. Je hoeft niet alles zelf te bedenken. Houd de directie ook betrokken en geef aandacht aan bewustwording bij medewerkers. IBP is iets van ons allen.”

 
Lees het interview

Een digitaal klaslokaal tegen lerarentekort

Den Haag is een van de steden in Nederland waar het lerarentekort het sterkst voelbaar is. De Haagse Scholen deed daarom een pilot met het Digitale Klaslokaal. En met succes! “Dit helpt niet alleen tegen het lerarentekort, het draagt ook bij aan digitale geletterdheid.''

 
Lees het interview
 

Onze Servicedesk staat elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur voor je klaar! Bel 030 285 68 70 of mail naar info@apsitdiensten.nl

aps-logo
 

Volg ons ook op social media

 
linkedin
 
youtube

© APS IT-diensten - alle rechten voorbehouden

 

Reageren

 

Terug