EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

17-09-2024 | KindVak beurs: Wij hebben cadeautjes voor jou

Klaar voor de start!

Nog 2 nachtjes slapen voordat hét event voor professionals in de kinderopvang en het primair onderwijs van start gaat! Meer dan 100 exposanten zijn druk in de weer om hun stand klaar te maken vol inspiratie voor jou. Met dit jaar ook veel extra’s! Zo heeft KIKI Kennisinstituut, naast een mooi workshopprogramma, een gratis webinar over systemisch kijken naar kinderen. Of doe mee met de KindVak Speurtocht in samenwerking met Springlab. en maak kans op hele toffe prijzen!

Kom je op donderdag 19 september? Dan vieren we de Dag van de Pedagogisch Medewerker en hebben we een extraatje voor jou! We maken ons dus klaar voor een echt Brabants feestje. Wat dan zeker niet mag missen, is een podiumprogramma. Ook deze is aanwezig dit jaar, met onder andere Dirk Scheele en Hallokids Radio.

KindVak, het wordt een groots en inspirerend evenement! Wat je nog meer kunt verwachten, lees je in deze nieuwsbrief. Maar wil je écht alles weten over de nieuwste trends, ontwikkelingen en alles wat er speelt in onderwijs- en kinderopvangland? Kom dan 19, 20 of 21 september naar de beurs. Wij zijn er klaar voor! Jij ook?

Hopelijk tot snel! 

Namens het KindVak team
Frank Duller en Natascha Kiefmeijer 



 
 

Systemisch kijken naar kinderen
Gratis webinar

Ben je nieuwsgierig wat ‘Systemisch kijken naar kinderen’ inhoudt en hoe dit kan helpen bij hun ontwikkeling? KIKI Kennisinstituut organiseert als pedagogisch partner van Kindvak, na de beurs, 6 keer gratis het webinar ‘Systemisch kijken naar kinderen’. In 1,5 uur delen de trainers hun kennis en inzichten over hoe gedrag en emoties van kinderen vaak verbonden zijn met bredere familie- of omgevingsdynamieken. Ontdek hoe je door deze bril naar kinderen kunt kijken en hen beter kunt begrijpen in hun eigen context.

Wil je een webinar bijwonen? Kom naar de stand van KIKI Kennisinstituut (A7), mbo KIKI (B30) of workshopruimte (2 – blauw) op KindVak, pak de flyer mee en meld je gratis aan!

Leuk, ik kom naar KindVak
 

KindVak is een feestje!
Uitgebreid podiumprogramma

KindVak is een feestje voor iedere professional in de kinderopvang en het primair onderwijs. Met meer dan 100 exposanten, het groene Spelen en Bewegen Plein, een groot aanbod workshops en een Netwerkplein, is KindVak inspirerender dan ooit! En wat mag niet ontbreken op een feestje? Juist, een goed podiumprogramma. Ook dat is aanwezig dit jaar! Met onder andere Dirk Scheele, Hallokids Radio en SlodDe & VoS.
Bekijk het hele podiumprogramma
 

Schoolpauze: bijkomen of uitleven? 
Voor ieder kind een plek op het speelplein

Pauze op school! Tijd om naar buiten te gaan. Maar niet ieder kind vindt dezelfde activiteiten leuk. Zo gaat de één lekker rennen, voetballen of klimmen. De ander gaat liever chillen. Op een school in België hebben ze voor kinderen die willen bijkomen, een speciale plek gemaakt. Als je daar bent, wordt er niet hard geschreeuwd of met een bal gespeeld. Dit idee, een stille speelplaats, kwam van de kinderen zelf. Sommige van deze kinderen zullen nu veel op het nieuwe plein zijn, zo kunnen ze rustig kletsen en krijgen ze geen bal tegen hun hoofd. Anderen blijven op het gewone schoolplein, want dan kunnen ze zich in de pauze lekker uitleven. Jeugdjournaal was bij deze school en sprak de kinderen. Bekijk het nieuwsfragment.

Ook de buitenruimte (opnieuw) inrichten?
Kom naar KindVak en laat je inspireren door exposanten die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van speelpleinen.

Ik meld mij aan voor KindVak!
 

'Mijn kind merkt er niks van' 
Impact van geweld

Ouders denken soms dat hun kinderen niet veel meekrijgen van geweld thuis. Ook heftige ruzies tussen ouders is geweld en zorgt dat kinderen beschadigd kunnen raken. Hoe praat je met ouders over de effecten van huiselijk geweld op hun kinderen? Tijdens de VR-simulatie workshop ‘Mijn kind merkt er niets van’ van Fabriek69, ervaar je dit zelf. Stap in de VR-simulatie en begrijp de impact van geweld op het kinderbrein.

Kom naar deze unieke workshop en krijg antwoord op je vragen zodat jij het verschil kan maken voor een kind! Inschrijven kan via de button hieronder. 
Schrijf je in!
 

Klaar voor de Toekomst 
Innovatieve producten leren kennen door te doen

Benieuwd naar de allernieuwste onderwijskundige snufjes en trends? Kom naar de Klas voor de Toekomst op KindVak! Kijk mee over de schouders van leerlingen en maak kennis met stop motion films, een interactieve vloer, robots en Augmented Reality. En er is nog veel meer interessante en nieuwe technologie te ontdekken in deze klas! Iedereen is van harte welkom en wie weet ontmoet je meester Sander! Ook hij gaat iedere beursdag aan het werk in de Klas voor de Toekomst. Laat jij je inspireren?

Registreer direct
 

Het begint in de natuur
Laat je inspireren door Groen Cement

Kom je naar KindVak en heb je de ambitie om jouw kinderopvang te vergroenen? Schuif op zaterdag 21 september aan bij de workshop ‘Groene kinderopvang met Groen Cement – Werken met het kwaliteitsmerk-‘ en laat je inspireren over de mogelijkheden.
Ja! Daar wil ik bij zijn
Groene scholing vanuit Groen Cement Academie
Kun je niet bij deze workshop zijn? Groen Cement geeft regelmatig inspirerende workshops en trainingen door het land. Zoals dit najaar de inspirerende en praktijkgerichte training 'Kruip in de huid van… Over verrijkende natuurervaringen voor kinderen en professionals', onder begeleiding van Elizabeth Binsbergen. Vol inspiratie over hoe natuur verrijkend kan zijn voor kinderen en ook voor jou als begeleider. Deze training is bedoeld voor pedagogisch professionals en voor gastouders, iedereen die kinderen van 0–6 jaar opvangt en mee-opvoedt. De training vindt plaats op vrijdagochtend 11 oktober 9.30-12.00 uur en zaterdag 9 november 9.30-16.00 uur bij Kinderopvang ’t Koetje in Bathmen. Voor meer info en aanmelden klik hier
Ik blijf graag op de hoogte van de inspirerende workshops en trainingen van Groen Cement
 

KindVak Praat
Al werken met kinderen je vak is

Kom jij deze week ook naar KindVak? De leukste uitspraken van kinderen lees je op de KindVak Praat Wall! Op deze muur kan jij ook een grappige, unieke kinderquote schrijven. We zien je graag over een paar dagen in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch!
 
Facebook
Instagram
Website
Email
 

 

Terug