EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

12-09-2024 | KindVak beurs: Is dit gedrag normaal?

'Over de grens'

Het aftellen is begonnen! Over precies een week start hét vakevent voor kinderopvang & primair onderwijs. Op 19, 20 en 21 september 2024 opent Brabanthallen ’s-Hertogenbosch haar deuren voor KindVak! Ben jij er ook (weer) bij?

In deze nieuwsbrief - met als thema ‘Over de grens’ – nemen we je mee naar de kinderopvang op Curaçao en Bonaire. Wat zijn de verschillen met kinderopvang in Nederland en wat kunnen we van hen leren?

En nu we ‘over de grens’ gaan: op KindVak kun je grenzeloos bewegen. Niet alleen door te wandelen over de beurs, maar ook door mee te doen met de KindVak Speurtocht, in samenwerking met Springlab. Waarbij je kans maakt op mooie prijzen en op een speelse manier meer leert over de deelnemende exposanten.

Naast mooie verhalen en (win)acties in deze nieuwsbrief, delen we een greep uit de inspirerende workshops op KindVak. Kom bijvoorbeeld naar de interactieve workshops van FABRIEK69 over gedrag en hoe je lastige thema’s bespreekbaar kunt maken. Of ervaar door Virtual Reality zelf wat de impact van geweld op het kinderbrein is. Ook voor management binnen de kinderopvang hebben we een speciaal workshopprogramma van Edux. Genoeg te beleven dus!

Zien we elkaar volgende week?

Namens het KindVak Team
Frank Duller & Natascha Kiefmeijer

 
 

Is dit gedrag wel normaal?
Zo maak je lastige thema's bespreekbaar

Vind je het als professional in de kinderopvang of het onderwijs soms best lastig te bepalen hoe je seksuele voorlichting of vorming moet geven aan jonge kinderen? Heb je daar vragen over, zoals: is dit gedrag wel normaal? Wanneer mag ik iets wel vertellen en wanneer niet? Wat is goed taalgebruik? Kom naar KindVak op 19, 20 of 21 september en sluit aan bij de workshop 'Seksuele ontwikkeling (0-12 jaar)' van Fabriek69. Hier gaan we het hebben over de normale seksuele ontwikkeling, hoe je voorlichting kan geven, welk taalgebruik passend is en de positie van ouders. Inclusief tips & tools!

Iedere dag inspirerende workshops
Op alle KindVak dagen kun je in workshopruimte 1 (Roze) nog meer inspirerende workshops van FABRIEK69, het Expertisecentrum Relaties, Intimiteit, Seksualiteit, Kindermishandeling, Huiselijk Geweld en Seksueel Geweld, volgen. Het team ondersteunt professionals in de kinderopvang en het onderwijs bij het bespreekbaar maken van lastige thema’s. Volg bijvoorbeeld de workshop ‘Kindermishandeling bij het jonge kind, wat nu?’ Of ervaar door Virtual Reality zelf wat de impact van geweld op het kinderbrein is. Benieuwd naar alle workshops?

Alle workshops op een rij
 

Doe mee aan de KindVak Speurtocht
Grenzeloos bewegen op KindVak, in samenwerking met Springlab.

Kom op 19, 20 of 21 september naar KindVak en doe mee met een interactieve speurtocht, georganiseerd door Springlab Bewegend Leren! Met de beweegapp ‘Springloop’ ga je op zoek naar deelnemende stands. Scan het kaartje op de stand en beantwoord vragen over de exposanten. En extra leuk: je maakt kans op mooie prijzen met een totale waarde van € 2700! 
Klaar voor de speurtocht? Start bij KindVak
Let op: deelnemen aan de speurtocht is uiteraard alleen mogelijk als je jezelf hebt geregistreerd voor KindVak. Nog niet gedaan? Registreer je snel via KindVak 2024
 

Kinderopvang op Curaçao en Bonaire
Warme harten en zonnige glimlachen

Daisy Kuipers, schrijver van het boek ‘Lef in de kinderopvang’, neemt je mee naar Curaçao en Bonaire. Ze vertelt over de kinderopvang op deze eilanden aan de andere kant van de wereld. Wat zijn de verschillen? Wat kunnen we daarvan leren? Reis met Daisy mee en laat je inspireren.

Curaçao voelt als thuis. Niet alleen door de zon en zee, maar vooral door de mensen die dit eiland zo bijzonder maken. Toen ik aan mijn boek 'LEF in de kinderopvang!' begon, wilde ik meer dan alleen de Nederlandse kinderopvang beschrijven. Ik wilde ook ervaren hoe het eraan toegaat op Curaçao en Bonaire. Wat ik daar ontdekte, raakte me diep. Hier deel ik enkele verschillen met Nederland en wat we daarvan kunnen leren.
Dit zijn de verschillen!
 

Lef in de kinderopvang! 
WINACTIE

Samen met Daisy Kuipers, expert in innovatieve oplossingen voor de kinderopvangsector, hebben we een hele toffe winactie voor KindVak lezers en volgers. Jij maakt namelijk kans op haar boek ‘Lef in de kinderopvang!’ (t.w.v. € 34,95). Met maar liefst 40 inspirerende verhalen en inzichten die goud waard zijn voor managers, pedagogisch medewerkers, marketeers of HR-professionals.

Winnen?
Ga naar KindVak Instagram of Facebook en doe mee! Niet actief op social media? Stuur een mail naar info@kindvak.nl en laat weten wat het belangrijkste is dat jij hebt geleerd in je werk in de kinderopvang, Meedoen kan t/m 21 september.

Heb lef en doe mee! Wie weet heb jij binnenkort dit toffe boek in handen.
 

Weg met die grenzen! 
Ontwikkel je kindcentrum met de ambitiewijzer

Bij de ontwikkeling van een kindcentrum gaat het niet alleen over het toevoegen van extra diensten aan een traditionele school. Het is ook het opnieuw ontwerpen van een organisatie waarin bestaande werksoorten zoals kinderopvang, peuterspeelzaal, basisschool en eventueel jeugdzorg of andere voorzieningen efficiënter en effectiever zijn. Er ontstaat een samenwerkingsmodel waar de kwaliteit van de dienstverlening en de in te zetten middelen opnieuw op elkaar afgestemd zijn.

Hoe? Kom op KindVak naar de workshop ‘Ontwikkel je kindcentrum met de ambitiewijzer’ van Edux. Tijdens deze sessie neemt Marc Cobben je mee in de Edux ambitiewijzer. Deze ambitiewijzer is een instrument dat helpt bij de eerste stappen tot samenwerking of het verder vormgeven van bestaande samenwerkingen binnen een (integraal) kindcentrum.

Lees meer over onze workshops & schrijf je in!
 

Kinderopvang positief effect op kinderen 
Groot Europees onderzoek

Uit een groot onderzoek in vijf Europese landen, waaronder Nederland, blijkt dat kinderopvang een positief effect heeft op kinderen. Zo zijn kinderen minder druk en hebben ze minder depressieve gevoelens, angsten en fobieën. Het positieve effect van kinderopvang kwam naar voren in alle deelnemende landen. Kinderen (tot en met 13 jaar) die voor hun vierde levensjaar naar de kinderopvang zijn geweest, profiteren daar in de jaren daarna van. In totaal werden meer dan 80.000 kinderen langdurig gevolgd.
Ook ouders zelf zijn positief over de effecten van kinderopvang. Op de site van NOS vertellen ze waarom ze voor kinderopvang hebben gekozen.
Bekijk de video en lees het artikel
 

KindVak Praat
Doe je mee? 

Vanuit heel Nederland en België komen professionals uit de kinderopvang en het onderwijs naar KindVak. Kom jij 19, 20 of 21 september ook? Loop dan zeker even naar onze KindVak Praat wall en lees de grappigste uitspraken van kinderen. We hopen dat deze wand tijdens de beurs vol geschreven wordt met allemaal andere leuke, inspirerende kinderquotes. Doe je mee? We ontmoeten je graag in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch
Registeer direct!
 
Facebook
Instagram
Website
Email
 
Je kunt mailen naar: 
info@kindvak.nl 


 

 

Terug