EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

04-09-2024 | Kröller-Müller Museum: Herdenkt Operatie Market Garden 80 jaar

Kröller-Müller Museum herdenkt Operatie Market garden 80 jaar

Tachtig jaar geleden vond Operatie Market Garden plaats. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de schuilkelder van het Kröller-Müller Museum tijdelijk opengesteld. Daarnaast zijn er minicolleges te volgen over het museum in oorlogsjaren en houdt Ariëtte Dekker twee keer een verdiepende lezing.

Opening schuilkelder en minicolleges

Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de kunstcollectie van het museum in de zogenoemde schuilkelder opgeslagen. Een rondleider neemt bezoekers mee naar deze ondergrondse bunker. Voor bezoekers die benieuwd zijn naar de verhalen over het museum in oorlogstijd zijn minicolleges georganiseerd. 

Lezing Ariëtte Dekker
Op 21 september en op 6 oktober van 14.00 tot 15.00 uur houdt Ariëtte Dekker een lezing over het museum in oorlogsjaren en de rol die Sam van Deventer had als directeur ten tijde van de Duitse bezetting. Recent schreef zij de veelgeprezen biografie over Van Deventer, De vertrouweling.

Na de lezing is er de mogelijkheid om vragen te stellen en de biografie van Sam van Deventer te laten signeren. Het boek is te koop in de museumwinkel en de webshop.

Praktische informatie

Toegang tot de schuilkelder, minicolleges en lezingen is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. De minicolleges en lezingen vinden plaats in de aula van het museum. Reserveren is niet nodig. Wel is er een maximum aantal bezoekers, dus het is belangrijk om op tijd te komen.

De minicolleges duren 30 minuten en vinden van 17 september tot en met 6 oktober plaats op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag en beginnen steeds om 10.30 en 14.00 uur. Na de minicolleges wandelen bezoekers op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een rondleider naar de schuilkelder. Voor bezoekers die alleen de schuilkelder willen bezoeken staat er tussen 11.00 en 13.00 uur, en tussen 14.30 en 16.30 uur een rondleider klaar bij de schuilkelder.

Uitzondering: op 21 september en 6 oktober houdt Ariëtte Dekker een lezing. Er zijn die dagen geen minicolleges.

De lezing van Ariëtte Dekker vindt plaats op 21 september en op 6 oktober van 14.00 uur tot 15.00 uur. De schuilkelder is op deze dagen geopend van 10.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 uur.

Het is ook mogelijk om vanuit Het Nationale Park De Hoge Veluwe alleen de schuilkelder te bezoeken Een los ticket is te koop voor €2,50 per persoon bij de ontvangstbalie van het museum of op de website van het museum.

Meer informatie over het museum in oorlogsjaren is te vinden op de Tijdlijn: https://krollermuller.nl/tijdlijn/een-tijdlijn-vol-verhalen

 

Terug