EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

17-07-2024 | Fries Landbouwmuseum: Nieuwe directeur, nieuwbouw en zomeractiviteiten

 
Laat de zomer maar beginnen    
Ook voor het noorden breekt nu de zomervakantie aan. Dat is voor veel mensen het moment om er lekker op uit te gaan en een museum te bezoeken. Voor kinderen zijn deze zomer leuke dingen te doen in het museum en op drie woensdagen is er een speciale vlas-middag voor hen.
 
 

Nieuwe directeur

 

Op 20 augustus 2024 start Peter Wester als nieuwe directeur van het Fries Landbouwmuseum. Hij volgt Henk van der Zwaag op die tot 1 juli interim-directeur was. 


Peter studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn eigen historisch bureau richt hij zich met name op de geschiedenis van bedrijven. Peter is daarnaast gepassioneerd ondernemer en investeerder in kunst- en andere collecties.

Eerder bekleedde Wester, na een opleiding aan IVA Business School, leidinggevende functies binnen de autobranche. Ook is Peter sinds januari als vrijwilliger voorzitter van Filosofiecafé Fryslân. Peter is 50 jaar en woont met zijn gezin in De Wylgen.

 
 

Zomer kinderactiviteiten

 

Ontdek de wereld van vlas

Deze zomervakantie zijn drie woensdagmiddagen speciaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 11 jaar! Je ontdekt dan de fascinerende wereld van vlas.

Wat je gaat doen? Dat lees je op onze website.


Datum:    woensdag 24 juli, 7 augustus en
               21 augustus 2024

Tijdstip:  13:00-15:00 uur

Aantal:    max. 15 kinderen; per 3 kinderen vragen wij 1 volwassene om mee te doen.

Entree:    € 7,50 per kind (volwassenen betalen normale entree)

Reserveer hier je kaartje
 
 

Nieuwbouw

Door de vele regen heeft de bouw een tijdje stilgelegen, maar het fundament voor de nieuwbouw ligt er nu.


In de nieuwbouw, naast het museum, komt een educatiecentrum en eventruimte, waar ook de buurt gebruik van kan maken. Verder komt er meer ruimte voor wisselexposities en een nieuwe belevingsruimte over 'De wereld van het Friese Paard'. 

Op de luchtfoto zijn ook de ontwikkelingen van de bouw in de nieuwe woonwijk Middelsee te zien. De gele bouwsels zijn de huizen die achter het museum staan.

 
 

Vlasexpositie

De vlasexpositie trekt veel nieuwsgierige bezoekers. Op dit moment staat het mooie bloemetje op sommige velden nog in volle bloei maar hier en daar is men ook al aan het roten.

Wie wil weten hoe dit hele proces van de vlasverwerking gaat, kan na het bezoek aan de expositie ook de vlasroute gaan rijden of fietsen.

Het boek Fries vlas verteld ook het hele verhaal en is o.a. verkrijgbaar in onze museumwinkel.
Kijk hier voor meer informatie.

Wij wensen iedereen een zonnige zomer.
 
Fries Landbouwmuseum | Felling 6 | 8912 CG Leeuwarden
 
Facebook
 
 
Twitter
 
 
Instagram
 
 
Website
 
 
LinkedIn

 

Terug