EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

10-07-2024 | Nationaal Bagger Museum: Nieuwsflits ZOMER 2024

 
EXPOSITIE SIETSKE ALBLAS KOOPMAN

Deze hele zomer (6 juli tot en met 31 augustus) te zien in de multifunctionele zaal van het Nationaal Baggermuseum tentoonstelling Expeditie Bagger.
 In 2018 verbleef beeldend kunstenaar Sietske Alblas Koopman drie dagen op een baggerschip. Haar ervaringen vertaalde ze naar een aantal grote schilderijen van tempera op linnen.
Sietske heeft zich na haar studie aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle als autonoom kunstenaar gevestigd in Goes. Naast schilderen met tempera op linnen heeft Sietske zich verder gespecialiseerd in grafiek.
De expositie is te bekijken tijdens de openingstijden van het museum, woensdag tot en met zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. 

Tijdens de opening van Expeditie Bagger werden we enorm verrast door Sietske Alblas Koopman.
Joep Athmer (voorzitter bestuur Nationaal Baggermuseum) ontving uit handen van Sietske het schilderij Dredge Pipe (2019) voor onze collectie.

ZOMERACTIVITEITEN

De zomervakantie (regio midden) in het Nationaal Baggermuseum.
 
Van zaterdag 13 juli t/m zaterdag 24 augustus zijn het museum en de BaggerPraktijkTuin geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Voor kinderen zijn er diverse leuke speurtochten in het museum of ze kunnen samen met de andere bezoekers met één van onze rondleiders door het museum lopen.
 
In de BPT kunnen kinderen verschillende baggertechnieken uitproberen. 

Op woensdagmiddag 17 juli is er weer het voorleesuurtje om 14.00 uur, Carlien hoopt deze keer buiten in de museumtuin voor te lezen. Dit voorleesuurtje is gratis toegankelijk. Kinderen tot ongeveer 8 jaar zijn van harte welkom, samen met hun (groot)ouders of verzorgers.
 
Daarnaast is het mogelijk om deze zomervakantie met (klein)kinderen mee te varen met de Veerdienst 3 door de bijzondere plekjes in de Biesbosch en gelijk het Binnenvaartmuseum en het Nationaal Baggermuseum met de BPT te bezoeken. Deze dagtocht is te reserveren op donderdag 18 juli en donderdag 15 augustus via de website van de Veerdienst 3
 

Afgelopen maanden hebben onze maatschappelijk stagiaires Tina, Wiktoria en Julia meegelopen bij communicatie. Eén van de opdrachten was maak een poster voor de zomervakantie.
Goed gedaan meiden!
 

OBJECT IN MUSEUM

Nieuw in de collectie!

Sinds kort op de eerste verdieping te bekijken een scheepsmodel van baggermolen KRAMMER. Met als bouwnummer 606 gebouwd bij Scheepswerf Lanser BV.
De KRAMMER is gebouwd in opdracht van A. Volker, later Volker Stevin Baggeren.

Het model is gemaakt door de heer Jaap van der Vlies in 1962, hij heeft zelf op de KRAMMER als bemanningslid gewerkt.
 

CURSUSSEN VRIJWILLIGERS

Cursussen door vrijwilligers

Half juni waren collectievrijwilligers Har, Adrie, Carlien en Joop samen met onze collectie stagiaire Loïs op cursus in Museum de Koperen Knop. Met de overgang van ons collectie registratiesysteem van Adlib naar Axiell is het fijn om regelmatig samen te komen met collectieregistratie collega's om ervaringen uit te wisselen en nieuwe kennis op te doen.

Daarnaast ontving Loes, een van onze gastvrouwen/reserveringen haar certificaat voor haar gevolgde cursus Samen op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Diverse erfgoedorganisaties hebben zich samen verdiept in manieren om hun organisatie aantrekkelijker te maken voor nieuwe gezichten. Om zo diversiteit en inclusie te versterken en een bredere doelgroep aan te spreken. Afbeelding via Rowan Huiskes, Erfgoedhuis Zuid-Holland
 

ONDERWIJS

Onze educatie vrijwilligers zijn achter de schermen al weer druk met de onderwijsplanning voor het basisonderwijs, er zijn verschillende mogelijkheden voor het schooljaar 2024-2025:
 
- Het project Zand! kan worden aangevraagd voor september en oktober (en daarna in april mei juni 2025). Dit betreft een museumles met onze educatie vrijwilligers op school en een zandles in de BPT
 
- Museumles: loop door het Baggermuseum en leer alles over de baggerwerken van vroeger en nu. Ga hierna zelf aan de slag met baggeren in de BPT. Van november tot en met maart is de BPT gesloten. De museumles is dan alleen in het museum.
 
- Themales op maat is in overleg altijd mogelijk. Over water, dijken en baggerwerken met een actieve opdracht zoals een eiland tekenen of een brug maken.
Wil je een basisschoolklas aanmelden of heb je vragen, mail dan naar onderwijs@baggermuseum.nl

CRESCENDO IN DE MUSEUMTUIN

                                                    Muziek in de Museumtuin

Zaterdagavond 22 juni vond in onze museumtuin het zomeravondconcert plaats van Muziekvereniging Crescendo, inmiddels een fijne traditie met zowel een optreden van het C-, B- als A-orkest. De muzikanten van jong tot oud speelden onder anderen muziekstukken uit (Disney)films en de popwereld. Kortom een geslaagde Muziekavond in onze museumtuin.

 
Twitter
Facebook
Website


Our mailing address is:
Administratie@baggermuseum.nl
 

 

Terug