EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

04-07-2024 | Learnbeat: Alle toetsen nagekeken en de vakantie geboekt?

Aan alle onderwijsmensen, 

Deze maand in de spotlights: 

De examens zijn voorbij, het programma van de laatste lesweken wordt afgedraaid en je hebt je leesboeken voor op het strand misschien al uitgezocht. Tijd om traditiegetrouw terug te blikken op het schooljaar. We zetten het schooljaar met Learnbeat voor de laatste keer in de spotlights met cijfers en anekdotes.

Zo zijn we diep in de nagekeken opdrachten in Learnbeat gedoken. Wat blijkt: leerlingen keuren eigen antwoorden sneller goed dan jij als docent zou doen.
Voor elkaar zijn ze even streng (of mild, het is maar hoe je het bekijkt). 

Ook blikken we terug op de nieuwe tools die erbij zijn gekomen en het lesmateriaal dat we hebben gemaakt. Onze support, het eerste aanspreekpunt voor docenten en leerlingen met vragen, heeft bijgehouden hoeveel vragen zij beantwoord hebben
en ook hoe snel. Nu blijkt dat er een nieuw record is gevestigd!

Veel leesplezier gewenst en heel veel succes met de laatste weken van het schooljaar. 

Anton van Learnbeat

 

‘Ach, ik heb bedoelde eigenlijk dat wat er in het antwoordmodel staat’ 

Het zal voor jou geen verrassing zijn, maar leerlingen zijn doorgaans wat minder kritisch op hun antwoorden dan jij. Dat zien wij ook in Learnbeat terug. In een analyse van de nagekeken opgaven blijkt dat leerlingen zichzelf doorgaans een score van 83,9% geven, waar de docent een magere 61,13% uitdeelt.

 
 

In de nakijkcarrousel van Learnbeat kunnen leerlingen elkaars werk nakijken. Wij hadden verwacht dat leerlingen ook strenger voor medeleerlingen zijn
dan voor zichzelf. Dit blijkt echter niet zo te zijn! 
Een rondvraag bij docenten laat blijken dat de tool ontzettend goed gebruikt wordt. De meerderheid van de inhoudelijke feedback aan klasgenoten is positief, genuanceerd en bovendien opbouwend.

 
 
 
 
 

De AI-tools worden al goed ingezet

Learnbeat is flink veranderd in de voorbije 12 maanden. Naast de presentatiemodus, nieuwsberichten en meerkeuzetabel, zijn er twee toffe AI-tools gemaakt.
Met de tekstversimpeler maken docenten moeilijke teksten passend voor het niveau van een klas. Er worden veel kranten- en tijdschriftartikelen versimpeld en ingezet in
de lessen.

 

Met de andere AI-tool kunnen docenten vragen genereren aan de hand van theorie die ze in Learnbeat hebben gezet. In twee maanden zijn er duizenden vragen gegenereerd met de AI-tool. De grote meerderheid van die vragen (78%) is zonder veranderingen toegevoegd aan de lessen. Bij de overige opgaven hebben de docenten iets aangepast aan de vraagstelling of de antwoordmogelijkheden. In de eerste maand van publicatie werden al gelijk 12 duizend antwoorden gegeven op de gegenereerde vragen.

 
 

Nieuw lesmateriaal in Learnbeat

Er is ontzettend veel nieuw lesmateriaal gemaakt in Learnbeat. Er is ondersteuning geboden bij het overzetten van eigen lessen van docenten naar Learnbeat en er zijn nieuwe methodes van uitgevers ingevoerd.

Een paar nieuwe modules zetten we graag even extra in de spotlight:

  • Xtra Schrijfvaardigheden is nu beschikbaar voor het vak Engels en Nederlands.
  • Leerlingen op het vmbo basis en kader kunnen nu ook oefenen met de Examentrainer.
  • Xtra Woordsoorten en Xtra Rekenvaardigheden zijn gepubliceerd. 
  • Learnbeat Leest is live! Elke maand publiceren we een les over een nieuw boek of gedicht. Het eerste boek: Confrontaties van Simone Atangana Bekono.
  • Dit jaar is ook de toetsenbank live gegaan. Met één licentie kan je nu bij een groeiende databank van toetsen.
 
 
 

De toeter wordt veel gebruikt

Wie dit schooljaar een vraag heeft gehad of ergens niet uitkwam in Learnbeat, heeft contact gehad met Eva of Suzanne. Zij kijken terug op een jaar vol leuke interacties met docenten en leerlingen uit het hele land.

  • Van alle vragen kwam…
    • 80% binnen via de toeter in Learnbeat
    • 5% binnen via de mail
    • 15% binnen via de telefoon
  • De gemiddelde reactietijd op toeterberichten en mails is 49 minuten
  • De snelste reactie met antwoord op de vraag was 22 seconden (een record!) 
  • De supportartikelen zijn maar liefst 45.422 keer geraadpleegd.
 
 

We zetten bovendien een persoon graag even extra in de spotlight: Paul Dreef van het Pieter Groen - Andreas College is met pensioen gegaan. Paul is Learnbeats grootste fan en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan ons platform.

 
 

Ga na de vakantie goed van start met Learnbeat

Ga jij volgend schooljaar voor het eerst werken met Learnbeat of wil je jouw kennis over de digitale leeromgeving opfrissen? Schrijf je dan in voor de Goed van Start-webinars.

Vanaf maandag 19 augustus kan je dagelijks bij twee webinars aansluiten. In een kleine setting geven we je waardevolle tips en beantwoorden we al je vragen.

 

 

Bekijk de webinars

Rechthoek: afgeronde hoeken: Bekijk de webinars
 
 

Learnbeat

3e Binnenvestgracht
23L1
2312 NR Leiden

(085) 13 04 652

 

Terug