EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

17-04-2024 | APS IT-diensten: Hoe De Haagse Scholen het lerarentekort aanpakt

aps-logo
 

april 2024

Nieuwsbrief

Hoe delen jullie bijzondere persoonsgegevens met externen?

Dit is namelijk iets wat je uiterst voorzichtig moet aanpakken. ''Voor het mailen van gegevens zoals gezondheidsinformatie moet je als schoolbestuur voldoen aan strengere beveiligingseisen'', aldus Theo Polman (privacyexpert). Gebruik van een gecertificeerde oplossing voor veilig mailen zoals Zivver of Bastion 365 kan daarbij helpen.

 
Lees het interview met Theo

Een digitaal klaslokaal tegen lerarentekort

 

Den Haag is een van de steden in Nederland waar het lerarentekort het sterkst voelbaar is. Schoolbestuur De Haagse Scholen deed daarom een pilot met het Digitale Klaslokaal. En met succes! “Dit helpt niet alleen tegen het lerarentekort, het draagt ook bij aan de digitale geletterdheid”, aldus de ICT-beleidsadviseur.

 
Lees het interview

Bescherm jullie data met back-up

Nieuw in webwinkel: AvePoint Back-up

Of het nu gaat om een verwijderd bestand, plotselinge storing of cyberaanval; AvePoint maakt het beste van een worst-case scenario met de veilige back-up van Microsoft 365, Entra ID, Google Workspace en/of Classroom. Ook biedt AvePoint de oplossing Policies & Insights voor Microsoft 365, waarmee je risico's bepaalt en het toegangsbeleid optimaliseert.

 
Lees meer over AvePoint
 

Wat Microsoft wel én juist niet regelt...

Met Microsoft (of Google) kunnen we toch altijd bij onze documenten? Ja, maar dat betekent niet automatisch dat jullie volledig gedekt zijn tegen dataverlies, bijvoorbeeld na een ransomware-aanval. Maurits legt in deze video uit waar Microsoft wel én juist geen garantie op biedt qua databescherming. En welke back-upmaatregelen je dus echt zelf moet treffen!

 
Bekijk de video

Samenwerking met ICT-partner ITS

Leuk nieuws! Sinds kort werken wij samen met ITS: een ervaren ICT-partner voor het basis- en speciaal onderwijs. Klanten van ITS kunnen via ons voordelige onderwijslicenties afnemen, bijvoorbeeld voor Impero Classroom en Ekco Back-up.

 
Lees meer over ITS
 

Interessante bijeenkomsten

Basistraining Intune Volgende week!

23 april 2024
Training
Microsoft 365-beheerders
 

Documentstromen automatiseren

13 mei 2024
Training
Microsoft 365-beheerders
 

Op weg naar het normenkader (in Tilburg)

3 juni 2024
Informatiebijeenkomst
BIC'ers
 

Onze Servicedesk staat elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur voor je klaar! Bel 030 285 68 70 of mail naar info@apsitdiensten.nl

aps-logo
 

Volg ons ook op social media

 
linkedin
 
youtube
 
x

© APS IT-diensten - alle rechten voorbehouden

 

Reageren

 

Terug