EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

11-04-2024 | Nationaal Bagger Museum: Nieuwsflits - APRIL 2024

 
 
APRIL 2024
GROEPEN INFORMATIE

Meer en meer groepen weten ons museum te vinden voor een rondleiding met bijvoorbeeld een gezellige lunch of om te vergaderen. Loes, onze vrijwilliger voor de planning van reserveringen ontvangt vaak het eerste e-mailtje of telefoontje, waarna zij een eerste opzet voor een bezoek (veelal op maat) maakt.

De groepsbezoeken (voor kleine en grote groepssamenstelling) zijn zowel tijdens als buiten de openingstijden van het museum mogelijk. Interesse om een keer met familie, vrienden, collega's, oud-collega's etc een bezoek te brengen aan het Nationaal Baggermuseum informeer bij Loes naar de mogelijkheden i.v.m. datum, horeca en museumfaciliteiten.

Loes is te bereiken per email: reserveringen@baggermuseum.nl of via telefoon 06-40199214
(maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur)

VEERDIENST

Beleef een uniek dagje uit en vaar mee met de historische Veerdienst 3 van Dordrecht naar Sliedrecht. Bezoek zowel het Binnenvaartmuseum als het Nationaal Baggermuseum en geniet van de vaartocht door de Biesbosch.
Elke 3e donderdag van de maand (18 april, 16 mei, 20 juni, 18 juli, 15 augustus, 19 september, 17 oktober) te reserveren via deze link:

 https://www.debinnenvaart.nl/veerdienst-3/verhuur/reserveren/ 

 
MEIVAKANTIE

De meivakantie (regio midden) in het Nationaal Baggermuseum. 
 
Van woensdag1 mei  t/m zaterdag 11 mei is het museum en de BaggerPraktijkTuin geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. (Koningsdag 27 april is het museum gesloten, Hemelvaartsdag 9 mei is het museum geopend!)
 
Voor kinderen zijn er diverse leuke speurtochten in het museum of ze kunnen samen met de andere bezoekers met 1 van onze rondleiders door het museum lopen.
 
In de BaggerPraktijkTuin kunnen kinderen verschillende baggertechnieken uitproberen. Onze BPT-crew (Julian, Quinn, Luke en Boas) is altijd met 2 man aanwezig,  maar begeleiding van een ouder of verzorger is voor kinderen onder de 12 jaar verplicht.
 
En het is inmiddels een vakantietraditie: op woensdag 1 mei en woensdag 8 mei leest vrijwilliger Carlien om 14.00 uur een uurtje voor, dit voorlezen is een gratis activiteit.

 
 
ZANDLES

Zand in de klas!
Ruim 125 leerlingen uit Sliedrecht weten alles over zand!
De educatiemedewerkers van het Nationaal Baggermuseum zijn de afgelopen weken op bezoek geweest in drie groepen 6 van de Prins Willem-Alexanderschool en drie groepen 5 en 6 van de Anne de Vriesschool.

De zandles ging over de verschillende soorten baggerschepen die er zijn, waar zand vandaan komt en hoe je zelfs compleet nieuw land maakt van zand!
Sliedrechtse baggeraars zijn wereldwijd bekend om deze werkzaamheden, dat weten de leerlingen nu ook allemaal, of ze wisten het al… van hun familie?
De enthousiaste leerlingen hebben goed meegedacht, deze vragen kwamen naar boven:
Waarom een grote industriehaven maken in de natuur?
Zijn er echt zoveel soorten zand?

Deze 125 leerlingen komen in april hun eigen zandcreatie bouwen op het museumterrein.

Groepen 5 en 6 die mee willen doen met dit Zandproject kunnen zich nog opgeven! Er is in de maanden mei en juni plaats voor de Zandlessen (op school) en het Zandbouwen (bij het Baggermuseum). Voor informatie over de zandlessen en al onze andere basisschool museumlessen kunnen leerkrachten contact opnemen met Carlien via onderwijs@baggermuseum.nl

COLLECTIE

Uit ons fotoarchief een afbeelding uit 1958. 
De afbeelding komt uit een foto-album met foto's betreffende de kielleging, bouw, tewaterlating en aflevering van de snijkopzuiger SLIEDRECHT XVII in 1958. Deze snijkopzuiger werd gebouwd bij Boele's Scheepswerven en Machinefabriek Bolnes. De scheepswerf werd midden 19e eeuw opgericht in Slikkerveer door de broers Pieter en Cornelis Boele, later werd de werf verplaatst naar Bolnes.

BONBONS

Nieuw in onze museumwinkel te koop: Bonbons en grote reep chocolade. Op de bonbons zijn o.a. diverse scheepsmodellen te zien, op de reep staat emmerbaggermolen Friesland. Leuk om te geven, leuk om te krijgen.
Deze chocolade is exclusief voor ons gemaakt door Olala Chocola Alblasserdam.
De bonbons en de reep zijn te koop in de museumwinkel tijdens de openingstijden van het museum: woensdag t/m zaterdag 13.30 uur tot 17.00 uur.

 
 
 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 Nationaal Baggermuseum Sliedrecht, All rights reserved.

 

 

Terug