EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

29-03-2024 | Learnbeat: Laat je lesopening eruit knallen!

Aan alle onderwijsgevenden, 

en frisse en passende lesopening is niet alleen leuk, maar ook nuttig en effectief. Met een gezamenlijke introductie betrek je je leerlingen direct bij de lesstof. Het geeft structuur aan de les en helpt leerlingen bij de eerste oriëntatie op de belangrijkste onderwerpen. 

In Learnbeat hebben we een aantal manieren om je lesopening net wat leuker te maken.

Maak je lesopening leuker

Maak je lesopening leuker

Rechthoek: afgeronde hoeken: Maak je lesopening leuker
 

Quiz time

Je hebt ongetwijfeld wel eens een Kahootje afgenomen in je klas. Wist je dat je in Learnbeat net zo makkelijk zo’n interactieve quiz kan afnemen? De les over de historie van de Chinese muur komt tot leven met jouw prachtig opgemaakte slides. Combineer die met enkele pittige vragen en je leerlingen wanen zich op het wereldwonder uit de Ming-dynastie. Deze activerende manier van quizzen houdt je leerlingen maximaal betrokken bij het lesmateriaal.

 

Diagnostische toets

Weinig zet een leerling zo snel op scherp als een onverwachte toets. Neem je s.o. woordjes eenvoudig af met de toetsactiviteit. Of stel een diagnostische toets samen over de atoommodellen van Bohr, Rutherford en Dalton. Je activeert in één keer de kennis uit eerdere lessen en de voorkennis over het nieuwe onderwerp van de les.

 

Video met vragen

Na honderdduizenden jaren in de rotsen begraven te zijn geweest breng jij fossielen weer tot leven met beeld en geluid. Leren over fossielen uit aansprekende video's spreekt meer aan dan droge tekst. We schreven er eerder al een blog over.  Door de video’s te combineren met vragen zorg je dat je leerlingen de informatie optimaal kunnen opnemen.

 
 

Benieuwd hoe jij deze middelen in kunt zetten? We laten het je graag zien in een digitale presentatie op een moment dat het jou uitkomt.

Bekijk de lesopening

 

Bekijk de lesopening

Rechthoek: afgeronde hoeken: Bekijk de lesopening
 

Als je vragen hebt, kun je mij bellen op
085-130 45 25.

Met vriendelijke groet,

Marit van Learnbeat

 
 

Learnbeat

3e Binnenvestgracht
23L1
2312 NR Leiden

(085) 13 04 652

 

Terug