EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

08-03-2024 | Fries Landbouwmuseum: Vertrek directeur, lezing duurzame voedselsystemen

Lezing, exposities en vertrek huidige directeur   Bekijk de webversie
 
Nieuws uit het Fries Landbouwmuseum
 

Per 1 april vertrekt Klaas Zandberg als directeur van het Fries Landbouwmuseum. Hij wordt gemeentearchivaris van Oost- en Weststellingwerf en Opsterland.

Klaas laat het museum goed achter. Er is geld geregeld voor de bouw van een nieuwe educatie-, presentatie en expositieruimte en de nieuwe wisselexpositie voor de zomer is zo goed als klaar.
Het museumbestuur zal op korte termijn de vacature voor directeur openstellen en zorgt voor een tijdelijke waarneming.

 
 

Lezing Duurzame Voedselsystemen


Op vrijdag 15 maart a.s. is de vijfde en laatste lezing van een reeks lezingen georganiseerd door Lânboukundich Wurkferbân van de Fryske Akademy.
 

Siebe Meindertsma, directeur Food&Agri Rabobank Fryslân geeft een toelichting op de visie van de bank op de voedselproductieketen. Hij zal het toespitsen op de Friese situatie en ook reflecteren op de uitspraken van voorgaande sprekers. Meer informatie.


Aanvang: 14:00 uur.
Toegang: € 8,00
Gratis voor Stipers van de Fryske Akademy en Vrienden van het Fries Landbouwmuseum.
Aanmelden (ga naar 15 maart: lezing Siebe Meindertsma)
 
 

Voorjaars-vakantie

De voorjaarsvakantie met ‘Help pake en beppe de vakantie door’ trok ruim 550 bezoekers (waarvan ca. 315 kinderen) naar het museum. Oud en jong vermaakten zich met o.a. met knutselen, eieren zoeken, vogels spotten en een voorleesbingo met kinderboek-ambassadeur Tialda Hoogeveen.
 

Theater
'Fêste Grûn'

Het theaterstuk Fêste Grûn van Jan Arendz en Marijke Geertsma is eind februari-begin maart zes keer opgevoerd in de zaal van het museum. De ruim 350 bezoekers konden voorafgaand aan de voorstellingen gratis langs de verschillende exposities lopen.
 
Tentoonstellingen
en kleine exposities en activiteiten

Vanaf 2 april is het museum weer open van dinsdag tot met zondag. Naar verwachting is dan de wisseltentoonstelling over vlas en linnen gereed. Een officiële opening van deze expositie staat voor begin mei gepland, met de presentatie van het boek over vlas in Friesland.

De mini-exposities van de rode zakdoeken en affiches Sluyter worden verlengd tot april.

De mini-exposities over boer en weidevogels en van ‘paardmensen’ zijn nog tot juli te zien.

Zaterdag 30 maart (10.00-17.00 uur) is er een open dag in Gruttoland Wommels (Slachte 4A). De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. De dag wordt georganiseerd door Agrarisch Natuurfonds Fryslân.
 
 
Facebook
 
 
Twitter
 
 
Instagram
 
 
Website
 
 
LinkedIn

 

 

 

Terug