EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

05-10-2022 | NTR: Schooltv brengt muzikale verhalen voor het primair onderwijs

Alternate text

9 fantasierijke verhalen voor het basisonderwijs

Schooltv brengt in samenwerking met Méér Muziek in de Klas vanaf 5 oktober negen muzikale verhalen voor het primair onderwijs. Met de korte, spannende en avontuurlijke verhalen wil Schooltv de luistervaardigheden van kinderen vergroten, want luisteren prikkelt de fantasie en verbeelding. Verschillende componisten en schrijvers verleenden hun medewerking: Jeroen Sleyfer en Izaline Calister componeerden de muziek. Sharid Alles, Pim Lammers en Janneke Schotveld schreven de verhalen.

De verhalen duren vijf tot tien minuten. Er zijn drie verhalen voor de onderbouw, drie voor de middenbouw en drie voor de bovenbouw van de basisschool. Alle verhalen zijn ontwikkeld binnen een thema en verweven met muziek. De eerste drie verhalen passen binnen het thema van de Kinderboekenweek die op 5 oktober begint: ‘gi-ga-groen’. Ieder verhaal is voorzien van een lesbrief, gemaakt door onder anderen studenten van de pabo’s en conservatoria van Nederland. Alle muzikale verhalen komen in de loop van het najaar beschikbaar op https://schooltv.nl/programma/meer-muziek-in-de-klas/. 

Naast dat de leerlingen leren luisteren, bieden de verhalen ook de kans emoties te koppelen aan de muzikale verhalen en deze te uiten. Ze maken daarnaast via de bijbehorende lesbrieven kennis met verschillende muzikale stromingen en instrumenten. De creatieve opdrachten bieden de kinderen vervolgens ook de kans om bijvoorbeeld zelf muziek te maken, te zingen en liedjes te schrijven.

Een jarenlange samenwerking

Schooltv en Meer Muziek in de Klas werken al geruime tijd samen op het gebied van muziekonderwijs. Zo zijn er op de website van Schooltv tientallen energizers te vinden met onder anderen Buddy Vedder, Ilse DeLange en Roel van Velzen. Met deze laagdrempelige video’s wordt het leerkrachten makkelijker gemaakt om muziek te integreren in de les. 
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich samen met partners, ambassadeurs en sponsoren in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen van Nederland en het Caribisch Gebied. Muziek draagt namelijk op een unieke manier bij aan de ontwikkeling van kinderen. Zo bevordert het de sociaal-emotionele ontwikkeling van het brein, maakt het kinderen empathischer en vergroot het hun zelfvertrouwen. Koningin Máxima is erevoorzitter van de stichting.

 

Contact

Neem voor meer informatie over Schooltv contact op met Karlijn Joosten, Marketing– en communicatieadviseur | karlijn.joosten@ntr.nl | 06-57317572

 

 

Terug