EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

30-09-2022 | Fries Landbouwmuseum: Een slaapfeestje en andere herfstachtige activiteiten

Het is weer herfst, de tijd om onder de wol te kruipen, te worden voorgelezen en te breien.     
 
 
Slaapfeestje in het Fries Landbouwmuseum!

Wat gebeurt er na sluitingstijd in het museum? De lichten gaan uit, de deuren op slot en wat dan? Beleef het zelf tijdens een slaapfeestje in het Fries Landbouwmuseum. Tijdens de Coole Kidsnacht op vrijdag 14 oktober, de eerste vrijdag van de herfstvakantie, kan je blijven slapen in het Fries Landbouwmuseum.
Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud, dan ben je vrijdag 14 oktober om 20.00 welkom in het Fries Landbouwmuseum. Neem je slaapzak en luchtbed mee! Nadat je je bedje hebt klaar gemaakt, zijn er tal van activiteiten te doen. Want natuurlijk gaan we niet alleen slapen. Zo gaan we met de zaklamp op speurtocht door het museum. Na een sterk verhaal gaan we naar bed, om ‘s ochtends net zo vroeg als de boer weer op te staan. We ontbijten nog samen en dan om 9.00 is het slaapfeestje alweer afgelopen.
Wil je hierbij zijn? Meld je dan aan via de website! Toegang is alleen met vooraf gekocht e-ticket. Klik hier voor meer informatie en om te reserveren.
Reserveer een ticket voor het slaapfeestje
 
 

Lezen, breien en de kluis kraken

Het is weer herfst, de tijd om onder de wol te kruipen, te worden voorgelezen en te breien. Dat kan allemaal deze herfstvakantie in het Fries Landbouw museum. Tijdens de coole kidsnacht van vrijdag 14 oktober organiseren we een slaapfeestje in het Fries Landbouwmuseum.
Vind je blijven slapen te spannend? Dan hebben we dinsdag 18 oktober t/m vrijdag 21 oktober allerlei activiteiten in het museum. 

Breien
Dinsdag 18 oktober tot en met vrijdag 21 oktober om 11 uur is er een breiworkshop waarbij oma’s je leren breien. Materiaal is aanwezig in het museum en de kosten zijn € 2,50 per kind.
Voorlezen
Voor kinderen vanaf 5 jaar is er dinsdag 18 oktober t/m vrijdag 21 oktober om 12 uur en om 2 uur een voorstelling. Een grote minotaurus van wol komt naar het museum, een monster dat nog het meest lijkt op een grote stier. Maar zijn monsters wel zo eng als dat ze lijken? Moet je ze wel bevechten? Of kan je ook lief zijn voor een monster? Je leert het in het verhaal gebaseerd op de Griekse legende. Tickets zijn € 2,50 per persoon.
Kraak de Kluis
Tenslotte kan je iedere dag tot eind oktober, dus ook tijdens de herfstvakantie een escaperoom doen in het museum. Deze speurtocht met opdrachten over wol en schapen gaat door heel het museum. Heb je alle opdrachten goed, dan kan je de kluis kraken. Lukt jou dit?

Op de website vind je het complete overzicht van activiteiten en alle informatie. Ook kan je je daar aanmelden, want toegang tot de activiteiten is alleen per vooraf gekochte e-ticket.
Reserveer een ticket voor de activiteiten
 
Met dank aan onze sponsoren.
 
 
Facebook
 
 
Twitter
 
 
Website
 

 

Terug