EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

29-06-2020 | APS IT-diensten: 25 tips voor een soepele overgang naar het nieuwe schooljaar

 

APS IT-Diensten

Wil je meedoen met ons communicatieonderzoek?

juni 2020

 

Software                 Trainingen & bijeenkomsten               Aanbesteden                 Consultancy

 
 

25 tips voor een soepele overgang naar het nieuwe jaar

Wil je weten hoe je opdrachten in Teams van dit jaar kunt hergebruiken in het komende schooljaar? Of zoek je een eenvoudige manier om een online ouderavond te organiseren voor nieuwe ouders? Het antwoord hierop vind je terug in onze 25 tips voor een soepele jaarovergang! Zo sluit je het oude jaar goed af en kun je fris van start met het nieuwe schooljaar! Trainer Marien Zonnenberg maakte er ook een video over, bekijk 'm hier.

Naar onze 25 tips »

delen

 

FacebookTwitterLinkedIn

 

 

Webinar: de belangrijkste updates in Microsoft 365

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in Microsoft 365 en hoe je dit inzet in jouw onderwijsorganisatie?

Tijdens het webinar morgenmiddag (30 jjuni), bedoeld voor beheerders en ICT'ers, praten we je bij over de belangrijkste ontwikkelingen in Microsoft 365 voor het onderwijs. Zo gaan we in op Teams en hoe je omgaat met jaarovergangen, daarnaast komen nieuwe beleidsinstellingen aan bod en bespreken we labeling en beveiliging in Azure. 

Schrijf je gratis in »

delen

 

FacebookTwitterLinkedIn

 
 
 
 

Wil je meedoen aan ons communicatieonderzoek?

We willen onze communicatie nog beter afstemmen op jullie behoeftes en wensen. Daarom hebben we dit communicatieonderzoek gemaakt om zo inzicht te krijgen in de manieren waarop je aan informatie komt of op welke dagdelen je het liefst een bijeenkomst wilt volgen.

Zou je willen deelnemen aan dit onderzoek? Als bedankje sturen we je een waardevol presentje op.

Naar het onderzoek »

 

 

 
 

 

Teams handleidingen voor de afsluiting van het jaar

Houd jij je bezig met het beheer van Teams? Bekijk dan even deze handleiding. Hierin hebben we stap voor stap beschreven waar je aan moet denken bij de overgang naar het nieuwe jaar en het gebruik van Teams.

En wist je dat je in Teams ook handige rapportages kunt maken? Daarover schreven we deze handleiding. In de Teams-rapportages zie je bijvoorbeeld welke beleidsregels er aan leerlingen zijn toegewezen en kom je te weten hoe Teams in je organisatie wordt gebruikt. 

 
 

 

 
 
 
 

De werkdruk verlagen, hoe dan?

In het onderwijs is de werkdruk hoog: er is zoveel te doen, te onthouden en te regelen. Door een gestructureerde samenwerking kun je al wat winst behalen. Wij vroegen medewerkers en leerkrachten om tips. Hieronder lees je drie van deze tips!
 
Wist je dat… 

- samenwerken met collega’s niet alleen binnen je eigen school mogelijkheden biedt? Kijk eens naar horizontaal samenwerken met leerkrachten van andere scholen uit je bestuur. Maak bijvoorbeeld een Teams-site aan per groep (bestuursbreed), waarin alle leerkrachten uit dat bestuur voorbereide lessen plaatsen. Zo bespaar je flink wat tijd, bijvoorbeeld door lessen als wereldoriëntatie en geschiedenis te delen.

- door samen met je duo-collega de overdracht in Teams te doen, je minimaal een half uur tijd per week bespaart? Gestructureerd samenwerken is belangrijk, met name als je collega ziek wordt of als er een leerling langdurig ziek is.

- je Blended learning ook voor leerlingen kunt ontwikkelen? Kijk eens hoe je een les kunt voorbereiden, die zowel fysiek als online gegeven kan worden.

 
 

Gemakkelijk en veilig videovergaderen met iBabs

Maak je al gebruik van iBabs vergadersoftware? Binnenkort kun je dan ook gebruikmaken van iBabs Connect, dit is een nieuwe online vergadertoepassing.

Het werkt via een goed beveiligde videoverbinding op zowel mobiel, laptops als tablets. Wil je er in het nieuwe schooljaar mee aan de slag? Neem dan even contact met ons op.

Meer weten »

delen

 

FacebookTwitterLinkedIn

 
 
 

Heb je ons magazine al gezien?

Daar is hij weer: ons magazine Achter de Schermen! Het magazine is naar alle scholen verstuurd, maar je kunt ‘m ook digitaal lezen.
In deze editie gaan we uitgebreid in op de coronasituatie en lees je hoe scholen hiermee omgegaan zijn. Ook gingen we langs bij het Kinderpersbureau en spraken we vijf BIC’ers over digitale geletterdheid. 

Lees de digitale versie »

delen

 

FacebookTwitterLinkedIn

 

Vinden er voor het nieuwe schooljaar wijzigingen plaats?

Komt er een nieuwe beheerder, wijzigt de tekenbevoegde of vindt er een fusie plaats? Laat het ons zo snel mogelijk weten.

Bekijk hier onze wijzigingsformulieren of stuur een e-mail bij vragen over de formulieren.

Naar de wijzigingsformulieren

 

 

 
 

 

Webinar: overzichtelijk lesgeven met classroom management

Lesgeven met tablets en laptops kan voor leerkrachten onoverzichtelijk zijn. Zijn leerlingen wel met hun opdracht bezig? Hier helpt Classroom management bij. Het biedt handige functies voor het uitdelen van opdrachten en monitoren wat leerlingen aan het doen zijn. Ook kun je eenvoudig schermen bevriezen tijdens een klassikale uitleg. 

Wil je meer weten? Morgenochtend (30 juni) om 10:30 uur geeft Impero een webinar over de mogelijkheden van Classroom management software

Schrijf je hier gratis in »

delen

 

FacebookTwitterLinkedIn

 

 

Ga je mee op studiereis?

Wil je een kijkje nemen in het Amerikaanse basisonderwijs en ben je benieuwd naar de visie van Microsoft op educatie en nieuwe ontwikkelingen die eraan komen?

In het voorjaar van 2021 gaan we weer op studiereis (onder voorbehoud) en dat betekent dat we met een groep leden van het bestuur of management en IT (eind-)verantwoordelijken richting Seattle vertrekken. We bezoeken twee scholen en gaan langs in het Executive Briefing Center van Microsoft.

Lees het verslag van eerdere deelnemers »

delen

 

FacebookTwitterLinkedIn

 

 

Agenda

30

jun

 

 

Webinar classroom management met Impero

Lees meer

 

Terug

EduDeal helpt u aan het juiste bereik

De juiste persoon binnen een schoolorganisatie bereiken op het juiste moment... Herkent u, als aanbieder van producten en/of diensten aan scholen, het probleem?

Een van de belangrijkste begrippen in de reclamewereld is ‘bereik’; het aantal (potentiële) klanten dat uw boodschap kan zien of horen op het moment dat u adverteert. Scholen worden echter dagelijks  overspoeld met prikkels, zodat het rendement van de reclame-uitingen steeds meer onder druk komt te staan. EduDeal helpt dit knelpunt in de informatievoorziening aan scholen zo veel mogelijk op te lossen.

Uw vermelding

Adverteren op de site van EduDeal? Lees hier meer over de advertentiemogelijkheden. Op deze pagina kunt u zich tevens aanmelden voor een gratis standaardvermelding van uw bedrijf!

Meld u gratis aan

08

sep