EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

21-01-2020 | Historische Zeilvaart: ⛵⚓ Op weg naar het voorjaar! ☀

Nieuws voorjaar 2020

View this email in your browser

 
 

Op weg naar het seizoen

Januari is nog maar net begonnen, de rode kerststerren worden bleek en verdwijnen in een hoekje, alle kerstversieringen liggen weer in de kast en onze blik gaat richting seizoen 2020.

Als je over de kades loopt, langs de schepen in winterrust, dan merk je dat de rust voorbij is. Er klinkt getimmer en gezaag, verfblikken staan aan dek, masten worden gestreken en zeilen genaaid gemopper uit de machinekamer en koffie op het achterdek. Het duurt niet lang meer of de schepen verlaten de haven van Harlingen voor de eerste zeiltochten van 2020.
 

Vlootdag 2020

We zijn vorige week begonnen met de voorbereidingen voor de vlootdag 2020, de officiële opening van het vaarseizoen van onze vloot. Deze altijd bijzonder mooie dag gaat plaatsvinden op zaterdag 18 april 2020.

Dit jaar staat de vlootdag in het teken van “duurzaam zeilen”. We gaan demonstreren hoe “groen” onze “bruine vloot” is. We meren de zeilschepen af in de Zuiderhaven alwaar ze te bezichtigen zijn. Ook zijn er schepen beschikbaar voor een korte rondvaart op het Wad. Op de kades is een oergezellige braderie met veel muziek en shanty en er zijn vele presentaties over duurzaam gebruik maken van onze mooie Waddenzee.

Hoe het programma er precies uit gaat zien ziet u half maart op onze website.

Zeilen in 2020

Wilt u komend jaar een leuke reis maken, met familie, met vrienden, met het bedrijf, of misschien heeft u iets te vieren, een  mijlpaalverjaardag, een jubileum……..of misschien trouwen op het Wad?

Het kan allemaal, van gewoon een weekendje straight zeilen tot een uitgebreid feest met een heerlijke catering.

Neem een kijkje op onze website voor al onze zeilreizen.

 (foto: www.tonundbild.com)

Gaat u graag alleen op stap, of samen, of met de kindertjes?

We hebben weer een verrassend programma voor 2020: droogvallen op het Wad, een etmaal verblijven op het Wad, Waddenhoppen van eiland naar eiland, culinair genieten op fok en grootzeil en een fotocursus o.b.v. fotograaf Ron Zervaas (www.ronzervaas.nl).

Onze nautische partner TSC biedt ook vele reizen aan vanuit Kiel, aan de Oostzee. Lees hier het programma.

We hopen dat u (weer) zin krijgt in een mooie reis op Wad en IJsselmeer.
We dromen alvast vooruit, de vaste wal verdwijnt, de zilver gekopte golfjes kabbelen en als de zeilen bollen verdwijnen we in eindeloos blauw op weg naar een nieuwe einder.

 

Twitter

Facebook

Website

 
 

Copyright © *|voorjaar 2020* *|Historische Zeilvaart Harlingen|*, All rights reserved.
*januari 2020* *|voorjaar|*

U kunt ons mailen of bellen:
info@historischezeilvaart.nl
0517 413242

 

 

Terug