EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

20-07-2019 | Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt special

 

 

Lang Leve Rembrandt

Vandaag, op de geboortedag van Rembrandt, openden 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt. Van basisschoolleerling tot gevestigd kunstenaar en van controller tot meubelmaker, honderden kunstenaars brengen in de zomertentoonstelling van het Rijksmuseum een eerbetoon aan de grote meester. Te zien zijn onder andere 96 versies van de Nachtwacht, 253 kinderkunstwerken en 132 kopieën van Rembrandts zelfportretten.

 

Duckwacht

Het schilderij de Duckwacht is gebaseerd op de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Kunstschilder en voormalig vormgever van het ‘vrolijke weekblad’ Harry Balm maakte het doek in 1981. De Duckwacht is te zien in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Een bijzonder album, puzzel, waterfles, verjaardagkalender, een linnentas en nog veel meer zijn te koop in de Rijksmuseum shop.

  Shop online  

Zwarte Cross

Het Rijksmuseum gaat dit jaar weer naar de Zwarte Cross. Het pop-up paviljoen op de Zwarte Cross combineert een workshopatelier met een tentoonstellingsruimte. Iedereen is welkom om te schilderen of te etsen. Uit de beste werken stelt het Rijksmuseum een tentoonstelling samen. ’s Avonds komen de debuterende Hollandse Meesters en publiek samen om de tentoonstelling feestelijk te openen.

  Lees meer  

 

Bekijk de trailer

Lang Leve Rembrandt

 

 

Tekstvak:
 

 

Rijksmuseum.nl    |    info@rijksmuseum.nl     |    +31 (0) 20 6747 000

Founder

Hoofdsponsoren

 

 

Philips

BankGiroLoterij

ING

KPN

 

Terug