EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

18-09-2018 | AllHappyschools: Mijn missie

All Happy Schools als mijn missie

Als klein meisje op school begreep ik dat leren belangrijk was, maar miste ik de aandacht voor andere facetten dan alleen ‘je mind’ op school. Vanuit thuis kreeg ik mee hoe ik in contact moest staan met mijn gevoel en praten hierover was voor mij dagelijkse kost.

Toen ik dus later de ene na de andere dertiger in een existentiële crisis zag belanden, omdat ’in contact staan met jezelf’ heel moeilijk bleek, verbaasde mij dit enorm. 'Wie ben ik? Wat ben ik aan het doen? Is dat allemaal wel goed genoeg?’. Om mij heen belandden veel jongvolwassenen in een burn-out. Coaches, psychologen, iedereen werd ingeschakeld: ‘blijf bij jezelf en voel wat je écht wilt’ was de gehoorde reactie. Deze uiting gaf nog meer verwarring want ‘voelen’, hoe doe je dat dan?

Zoiets voor mij ogenschijnlijk simpels, zoals bijvoorbeeld luisteren naar de signalen van je lichaam, jezelf door en door kennen en kunnen omgaan met al je emoties, bleek voor veel mensen om mij heen ontzettend ingewikkeld. Ik linkte dit direct aan het gemis wat ik had ervaren op school. Het effect van een schoolsysteem waarin ons is geleerd om kennis op te slaan en vanuit ons hoofd te leven werd mij pijnlijk duidelijk. De skills van het ervaren van emoties of gedachten en het voelen van compassie of dankbaarheid, hebben tot nu toe geen of een achtergestelde rol gespeeld in onze educatie.

Ik voelde dat precies dít mijn missie is: ‘het onderwijs ondersteunen in een transitie van kennis gestuurd onderwijs naar leren waarin alle facetten van het kind gezien mogen worden’.

De kracht van stilte en verbondenheid

Als ik een ‘stilte-moment’ van zo'n 15 minuten in las, levert mij dit een dik uur aan extra tijd op. De stilte zorgt ervoor dat ik verbonden ben met mijzelf, hierdoor mijn dag soepeler verloopt en ik beslissingen neem die in lijn zijn met wat goed is voor mijzelf en anderen zonder dat ik daar over na hoef te denken. Daardoor houd ik aan het eind van de dag zowel tijd als energie over! Als je verbonden bent met alles om je heen ervaar je dat alles goed is zoals het is en je ook beter om kunt gaan met hetgeen zich aandient. Gevoelens van bijvoorbeeld onzekerheid en eenzaamheid steken steeds minder de kop op en als het er toch is weet je ermee om te gaan. Vastberaden om dit te delen heb ik All Happy Schools opgezet.

Met All Happy Schools wil ik het onderwijs dat vandaag de dag zo ontzettend onder druk staat, een beetje extra tijd en energie geven. Om zoveel mogelijk leerkrachten en leerlingen kennis te laten maken met hun eigen kracht en verbinding te laten maken met zichzelf én de ander. Want samen kunnen we alles, zolang we maar luisteren.

All Happy Schools Challenge

In november organiseren we met All Happy Schools een landelijke challenge die bestaat uit een aantal video’s met oefeningen gebaseerd op mindfulness en geluk. Deze worden gedeeld via de online AHS app. De eerste week gaat over gedachten en gevoelens, de tweede over zintuigen, gevolgd door dagelijkse momenten, en in de vierde week gaan we aan de slag met geluk. 

Tijdens de All Happy Schools Challenge gaan we ontdekken en leren hoe je gedachten en gevoelens werken. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel nuttig. Door het doen van 

mij dit een dik uur aan extra tijd op. De stilte zorgt ervoor dat ik verbonden ben met mijzelf, hierdoor mijn dag soepeler verloopt en ik beslissingen neem die in lijn zijn met wat goed is voor mijzelf en anderen zonder dat ik daar over na hoef te denken. Daardoor houd ik aan het eind van de dag zowel tijd als energie over! Als je verbonden bent met alles om je heen ervaar je dat alles goed is zoals het is en je ook beter om kunt gaan met hetgeen zich aandient. Gevoelens van bijvoorbeeld onzekerheid en eenzaamheid steken steeds minder de kop op en als het er toch is weet je ermee om te gaan. Vastberaden om dit te delen heb ik All Happy Schools opgezet.

Met All Happy Schools wil ik het onderwijs dat vandaag de dag zo ontzettend onder druk staat, een beetje extra tijd en energie geven. Om zoveel mogelijk leerkrachten en leerlingen kennis te laten maken met hun eigen kracht en verbinding te laten maken met zichzelf én de ander. Want samen kunnen we alles, zolang we maar luisteren. Omdat onze missie ‘A world full of happy kids’ is, hebben we de challenge ook beschikbaar gemaakt voor thuis. Als ouder/kind kun je meedoen met de challenge via www.allhappykidz.com.

eerste Mindfulness Challenge 

Op een rijtje...

Website: www.allhappykidz.com
Aanmelden: www.allhappyschools.com/challenge
Instagram: www.instagram.com/allhappyschools
Facebook: www.facebook.com/allhappyschools/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvoDq5QgFfLTwuTBt0GGTMg
Promo film: bit.ly/allhappyschools-video
Video - doe mee!: https://www.youtube.com/watch?v=Ej7Or8vg3SM

 

 

 

 

Terug