EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

05-10-2022 | Fries Landbouwmuseum: Friese rassen aardappelproeverij, last minute

Friese rassen aardappelproeverij, last minute    
Afbeelding
Aardappelproeverij
Op zondag 9 oktober wordt in het Fries Landbouwmuseum van 14.00 tot 16.30 uur een aardappelproeverij gehouden. Dit gebeurt onder leiding van Pat Zijlstra (zie bovenstaande foto).

Beproefd worden het Berlikumer Geeltje, de Sirtema, de Bildstar, de Woudster en de Alpha. Ze maken deel uit van de aardappelcollectie van het Werkverband Friese Rassen.

Pat Zijlstra heeft een beoordelingsformulier ontworpen dat al op diverse plekken is toegepast. Aan de hand van enkele eigenschappen wordt onderzocht welk ras de beste kwaliteit heeft.
Johannes Spyksma van Werkverband Friese Rassen geeft een presentatie met een overzicht en beschrijving van de door het Werkverband in stand gehouden collectie van Friese aardappelrassen.

Belangstellenden kunnen zich tot vrijdag 7 oktober aanmelden op de ticketverkoop van het Fries Landbouwmuseum. Ga in de kalender naar 9 oktober en reserveer op het tijdstip van 14 uur. Er is een beperkt aantal plekken. Entree 8 euro, museumkaarten en vrienden gratis, maar wel reserveren a.u.b.

(Bij deze onze excuses voor de late vermelding van deze activiteit. We beloven beterschap.)
 
Mira Schoon
De volgende lezing die het Werkverband Friese Rassen organiseert vindt plaats op 20 november a.s.. Dan komt Mira Schoon, werkzaam bij de Landbouwuniversiteit te Wageningen, in het Fries Landbouwmuseum iets vertellen over het onderzoeksproject Dubbel Natuurlijk.
Dit project maakt duidelijk wat de meerwaarde van de beide Friese dubbeldoel runderrassen bij de natuurinclusieve - en kringlooplandbouw zijn. Deze bijeenkomst begint om 14.00 uur.
 
 

Graag tot ziens op één van de twee bijeekomsten in het Fries Landbouwmuseum.
 
Hartelijke groet,
Platform Friese Rassen en Gewassen
en Fries Landbouwmuseum

Felling 6 | 8912 CG | Leeuwarden | www.frieslandbouwmuseum.nl 

 
Dit zijn de sponsoren van het Fries Landbouwmuseum.
 
Facebook
 
 
Twitter
 
 
Website

 

Terug