EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

26-11-2021 | APS-IT diensten: Digitaal toetsen maken en afnemen

APS IT diensten

 

november 2021

 

Licenties    Trainingen    Implementatie & beheer    Toepassen in de praktijk    Ondersteuning & Advies

 

 

Digitaal toetsen maken en afnemen

Steeds meer leerlingen (of zelfs hele klassen) zitten thuis door de toenemende coronabesmettingen. Misschien op jouw school ook wel. Stond er een toets gepland en moet je deze verplaatsen? Gelukkig kun je de toets ook digitaal maken én afnemen.

In het programma van 
Dugga maak je digitale toetsen helemaal volgens jouw wensen; bijvoorbeeld met filmpjes, plagiaatcontrole en veiligheidsniveaus. Daarna neem je de toets af bij je leerlingen.

In
dit filmpje wordt precies uitgelegd hoe jij zelf met je klas aan de slag kan.

 

Lees meer over digitaal toetsen

 

 
 
 

Opfriswebinar terugkijken:
Lesgeven op afstand met Teams

Helaas zitten steeds meer leerlingen thuis door de toenemende coronabesmettingen. Gelukkig kan Microsoft Teams goed helpen bij het lesgeven op afstand. Maar hoe zat het ook alweer? 

Tijdens het opfriswebinar van woensdag 24 november liet trainer Marien de belangrijkste functionaliteiten van Teams zien: oude functies, maar ook nieuwe updates die je kunt gebruiken bij het online lesgeven. De opname van het webinar vind je op ons YouTube kanaal.

Kijk het opfriswebinar terug

 
 
 

Veiliger mailen

Wordt er binnen jouw onderwijsorganisatie veel gemaild? Waarschijnlijk bevatten die mails regelmatig gevoelige informatie over leerlingen. En een foutje is snel gemaakt, denk aan een mail die wordt verstuurd naar de verkeerde ontvanger. Hierdoor is regulier e-mailen helaas niet volledig veilig. 

Met Zivver houd je controle over verzonden data. Je kunt een mail bijvoorbeeld intrekken, zodat de ontvanger het bericht niet meer kan lezen. Goed nieuws: wij hebben onze afspraken met Zivver verlengd tot 2025. 

Meer over de functionaliteiten van Zivver

 

 

Vergader jij al papierloos met iBabs?

Je kunt je vergaderingen in iBabs nu nóg milieubewuster en efficiënter maken!

Het platform heeft namelijk een koppeling met Evidos. Zo kun je besluiten die zijn genomen in vergaderingen bekrachtigen met een rechtsgeldige digitale handtekening. Hier hoef je niets voor te doen; de functie is al volledig geïntegreerd in het platform van iBabs. Per vergadering kies je zelf of je een digitale ondertekening wil toevoegen.

Lees meer over deze koppeling

 
 
 

Magazine Achter de schermen is uit!

Deze week valt het magazine Achter de schermen weer op de mat. In deze editie staat het werken in de cloud centraal. Zo delen een aantal BIC'ers hun ervaringen met de overstap naar de cloud. Neem snel een kijkje in het online bladerdocument van het magazine.

Ook dit magazine stapt over naar de cloud; er zal geen gedrukte editie meer verschijnen. Voortaan bieden we de artikelen aan via ons online platform. Wil je de meest recente artikelen in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Bekijk het magazine

FacebookLinkedInTwitter

 

Professionaliseringsdag verplaatst naar 2022

 

Vanwege de coronamaatregelen is de Professionaliseringsdag verplaatst van 15 december 2021 naar donderdag 7 april 2022. Deelnemers hebben hierover een mail ontvangen.

Heb jij je nog niet aangemeld? Meer informatie over de Professionaliseringsdag en het programma vind je op onze website. Na deze dag heb jij een stap gezet in je professionalisering en weet je beter hoe je ICT toekomstgericht inzet in het onderwijs.

 

Schrijf je gratis in

FacebookLinkedInTwitter

 
 

Agenda

 

 

30

november
2021

Gratis webinar: het nieuwe Microsoft contract

 

 

12

januari
2022

Training: werkdruk verlagen met Outlook, OneNote, Planner en To-Do

 

 

 

 

17

januari
2022

Training: Microsoft 365 beveiligen

 

 

27

januari
2022

Vervolgtraining: Microsoft 365 beheren

 

 

 

 

 

 

Wat vond je van deze
e-mail?

 

 

Niks missen?

volg ons op social media

Twitter

 

Facebook

 

Linkedin

 
 

 

 

Handige linkjes

Handleidingen

Wijzigingsformulieren

 

 

Nieuwsbrief

Reageren

 

 

 

Heb je vragen?

Onze Servicedesk staat elke werkdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur voor je klaar!

030 285 68 70

info@apsitdiensten.nl

 
 

 

Terug