EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

16-07-2021 | BOERplay: Zomer in aantocht! ????

BOERplay nieuwsbrief #81 - Zomervakantie in aantocht

INCLUSIEF SPELEN - DUURZAAMHEID - INSPIRATIE- NPO

Ook zo toe aan de zomervakantie? Na deze roerige tijden kunnen we dat ons allemaal wel voorstellen. Daar waar recreatie- en horecaondernemers juist reikhalzend uitkijken naar komende vakantieperiode om weer aan de slag te kunnen, hebben zorgprofessionals en onderwijsbranche juist even tijd om op adem te komen. Voor onze branche betekende de zomerperiode ook altijd een wat luwere tijd, na een druk voorjaar van nieuwe plaatsingen en realisatie van speel- en beweegplekken. Dit jaar is dat anders en loopt alles nog lekker door, ook de komende periode. Met volop nieuwe speelplekken en beweegtuinen om iedereen lekker in beweging te houden.

Ook hebben we diverse nieuwtjes te brengen. Zo laten we je kennismaken met onze nieuwe watertoestellen en lees je hier alles over het nationaal programma onderwijs waar zoveel over te doen is de laatste tijd. Alles over inclusief spelen lees je in ons whitepaper over hoe je in 4 stappen een samenspeelplek inricht. Ook is er nieuws op het gebied van circulariteit en duurzaamheid, zoals een nieuwe samenwerking, productontwikkeling en de oplevering van steeds meer projecten waarin circulair ruimtegebruik is toegepast.

Wij wensen je veel leesplezier!
En een hele fijne zomervakantie toegewenst!

Facebook

Twitter

Website

Instagram

 
 

SAMEN WERKEN AAN SAMEN SPELEN
In een inclusieve leefomgeving is het belangrijk dat iedereen, van jongs af aan, kan meedoen in de maatschappij. Kinderen, met of zonder beperking, moeten samen kunnen spelen en bewegen met hun vriendjes. Diverse partijen hebben zich verenigd in het SamenSpeelNetwerk om samen spelen voor álle kinderen mogelijk te maken. Ook BOERplay heeft zich hierbij aangesloten als beloftemaker. Wij leggen ons erop toe dat wij in ons complete proces, van productontwikkeling tot inrichtingsconcept en van ontwerp tot realisatie, het belang van samen spelen en bewegen waarborgen. Hoe we dit doen en hoe je in 4 stappen een samenspeelplek inricht, lees je in het whitepaper ‘Samen werken aan samen spelen’. Download hem hier.

NIEUWE WATERTOESTELLEN
Begin dit jaar brachten we jullie al op de hoogte over een nieuwe productlijn voor fantasierijk spelen: Figura Play. Wist je dat naast spannende kastelen, speelhuisjes en voertuigen, je hier ook spetterende watertoestellen kunt ontdekken? Onze nieuwe watertoestellen zijn vrolijk, kleurrijk en prikkelen de zintuigen. Volg het water langs gootjes en waterradjes en ga op reis naar spannende onderwaterwerelden. Gebruik je fantasie en laat je verrassen door deze watertoestellen. Van stevig kunststof materiaal, dus bestand tegen diverse weersinvloeden en voor jarenlang speelplezier. Ga naar de nieuwe watertoestellen.
.

 

BUITENLESSEN ALS INTERVENTIE NPO
Voor schooljaar ‘21/’22 wordt binnen het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) geld vrijgemaakt en een bedrag per leerling beschikbaar gesteld. Schoolleiders in het PO zijn positief over het NPO, echter vinden zij het programma en tijdspad wel pittig. Dat blijkt uit onderzoek (DUO Onderwijsonderzoek & Advies) onder 426 schoolleiders wat recent is uitgevoerd. Scholen gaan vooral voor instructies in kleinere groepen, professionalisering van het team, één-op-één begeleiding, onderwijsassistentie, extra instructeurs en methoden om kinderen te laten leren door samen te werken. Een bewegend leren-pakket van 321Start! en/of inrichting van buitenruimte voor buitenlessen sluit hier naadloos op aan. Meer info over het NPO en de mogelijkheden van buitenlessen als interventie lees je hier.

CIRCULAIRE INRICHTING BUITENRUIMTE
Bij de inrichting van de buitenruimte kijken we steeds vaker met de klant naar wat nog bruikbaar is en hoe we gerecycled materiaal kunnen inzetten. De combinatie van vernieuwing en hergebruik van nog leuke en bruikbare speeltoestellen en onderdelen biedt mogelijkheden om unieke speelwaarde toe te voegen aan een speelplek. Circulariteit is verweven in onze manier van produceren en onze kijk op inrichting van de buitenruimte. Zo werken we op dit moment, samen met Greenmatter, aan een stoere productlijn voor oudere kinderen (8+) binnen ons programma van Basic Play, die gebaseerd is op gerecycled kunststof materiaal. En we kijken bij de (her)inrichting van speelplekken naar wat nog bruikbaar is. Een mooi voorbeeld hiervan is natuurspeeltuin De Doorbraak in Leiden die pas geopend is. Lees meer.

 

WALL OF FAME

 

Meer weten over onderstaande projecten? Klik op de afbeeldingen voor meer info!

 

 

Nog meer inspiratie

 

b3bd9ae7-20d7-47b8-968d-60de39d1d0a9.jpg

 

BOERplay / Hyacintstraat 2 NL - 4255 HX Nieuwendijk / T 0031 183 40 23 66 

BOER Belgium bvba / Sneeuwbeslaan 4 - bus 13, 2610 Antwerpen (Wilrijk) / T 03 31 48 679 

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?Schrijf uit 

Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn van toepassing onze algemene voorwaarden , als op de website vermeld.

 

b52b4658-60fc-4c9d-a371-3da1032bb5ca.jpg

 

 

Mail: info@boerplay.com - Website: www.boerplay.com
Twitter: /boerplay - Facebook: /boerplay

 

 

Terug