EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

14-07-2021 | NMM: Zomers nieuws uit Soesterberg ☀

 

HÉ AVONTURIER!
GA JIJ MEE OP MISSIE?

Kom tijdens de zomervakantie naar het NMM! Tot en met 5 september zijn er verschillende stoere activiteiten voor de kinderen. In deze periode zijn we ook op maandag geopend. Houd bij je bezoek rekening met de geldende coronaregels en vergeet niet te reserveren. Zien we je snel?

LEGENDARISCHE JACHTBOMMENWERPER

Voor velen een legendarisch toestel: de McDonnell Douglas F-4E Phantom II. Van 1969 tot en met 1978 vloog het Amerikaanse 32 Tactical Fighter Squadron er zijn missies mee vanaf Vliegbasis Soesterberg.

Ontdek het vliegtuig van de maand

 

EEN GENIEPIGE LIST

Het is misschien wel de meest bijzondere Nederlandse helm in onze collectie: een namaakhelm van papier-maché. In de meidagen van 1940 werd hij gedragen door een Duitse officier. Hij deed zich voor als Nederlandse soldaat, om zo zonder geweld een brug in handen te krijgen.

Lees meer

 

 

NU VERKRIJGBAAR: BLIND FURY

De verhalen in de tentoonstelling 'Hij of ik' zijn tot stand gekomen door uitvoerig onderzoek naar beide hoofdpersonen. Het boek ‘Blind Fury’ staat uitgebreid stil bij het verhaal van Léo Major. Ben je na bezoek geboeid geraakt door zijn levensverhaal? Dan is dit boek een must-read voor jou!

Verkrijgbaar in onze museumwinkel

 

ZOMEROFFENSIEF

Het Soesterberg Zomeroffensief is onze knallende zomerafsluiter. Op 4 & 5 september trekken we op ons buitenterrein alles uit de kast: tanks, vliegtuigen, en veel extra activiteiten voor kinderen. 

Ben jij klaar voor deze missie? Koop dan nu je tickets!

Programma bekijken

 

 

STAP IN DE KISTJES
VAN EEN SOLDAAT

Op het buitenterrein van het museum vind je tijdens de zomervakantie het vetste legerkamp van heel Nederland. En er is van alles te doen! Leer salueren, een tentje opzetten, camoufleren, code kraken, knopen leggen, een schuttersputje bouwen en test je conditie bij de mini-bootcamp.

Ben jij een echte soldaat?

 

 

 

ONTDEK OOK: HET MARINEMUSEUM

In de voorstelling ‘Geheime dieptes’ neemt Kennis door Theater je mee naar de tijd van de Koude Oorlog. Matroos Bertus stapt voor het eerst aan boord van onderzeeboot Tonijn. Hoe is het leven aan boord en wat doe je wanneer een oefening ineens geen oefening meer is?

 

Bezoek het Marinemuseum

 

RESERVEER JE TICKETS!

Reserveren van je aankomsttijd is verplicht en kan gemakkelijk online. Let op: dit geldt ook als je al een geldig toegangsbewijs hebt.

Ga naar de website

 

 

 

 

 

Openingstijden
di - zo van 10.00 tot 17.00 uur
op maandagen in de door
Rijksoverheid
vastgestelde schoolvakanties

 

 

Contactgegevens
Verlengde Paltzerweg
1 3768 MX Soest
T: 085 003 6000
E: info@nmm.nl

 


© 2021 Nationaal Militair Museum    

 
 

 

Terug