EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

07-05-2021 | Uitgeverij Coutinho: Nieuwe uitgave over pedagogische professionaliteit

 

NIEUW VERSCHENEN

Pedagogische professionaliteit
Inleiding op het werken met en voor jeugd

Door: Roel van Goor & Loes Houweling

Elk kind moet gezien worden, zich kunnen ontplooien en de kans krijgen deel te nemen en bij te dragen aan de samenleving. Bij de opvoeding van kinderen en jongeren zijn veel mensen betrokken. Deels zijn dit professionals. Deze  jeugdprofessionals dragen eraan bij dat kinderen en jongeren positief opgroeien. Deze opvoedverantwoordelijkheid vormt de basis van de pedagogische professionaliteit. Op een praktische en beschrijvende manier wordt in Pedagogische professionaliteit een toegankelijke inleiding gegeven op het werken met en voor jeugd.

Pedagogische professionaliteit beschrijft wat opgroeien, opvoeden en professionele bemoeienis in onze samenleving met zich meebrengen en wat deze betekenen voor je professionele rol binnen onderwijs, jongerenwerk, jeugdhulp, kinderopvang of de begeleiding van ouders. Vanuit drie dimensies wordt de professionele verantwoordelijkheid opgebouwd: het opgroeien en opvoeden van jeugdigen, de beroepsmatige betrokkenheid bij opgroeien en opvoeding en de professional als persoon. Pedagogische professionaliteit ontstaat uit de combinatie van deze drie dimensies. Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Doelgroep
Pedagogische professionaliteit is geschreven voor de studies pedagogiek, social work, pabo en lerarenopleidingen, maar is ook interessant voor andere opleidingen waarin het werken met jeugdigen een belangrijke plek heeft.

Over de auteurs
Roel van Goor is associate lector Jeugd en Samenleving bij Hogeschool Inholland. Bij Uitgeverij Coutinho heeft hij als co-auteur meegeschreven aan Leefwerelden van jongeren.

Loes Houweling is pedagoog en is als hoofddocent verbonden aan de bachelor- en masteropleidingen Ecologische Pedagogiek van Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij onderzoeker bij het lectoraat Jeugd van Hogeschool Utrecht en redactielid van Pedagogiek in Praktijk (PIP).


Pedagogische professionaliteit
Een inleiding op het werken met en voor jeugd
Roel van Goor & Loes Houweling
ISBN: 978 90 469 0752 8
141 pagina's
€ 18,95

Healthy ageing

Bijlagen

 

Thumbnail

229 KB jpg Omslag Pedagogische professionaliteit high res.

 

Postbus 333
1400 AH  BUSSUM
Tel: 035 694 99 91
info@coutinho.nl 
www.coutinho.nl 
 


 

 

Terug