EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

05-05-2021 | NMM: Sta stil bij vrijheid en vier het!

 

HOE VIER JIJ DE VRIJHEID?

Vandaag vieren we 76 jaar vrijheid in Nederland. Dat we dit voor het tweede jaar op rij niet vrijuit kunnen vieren, geeft velen een tegenstrijdig gevoel. Hoe dan ook is het belangrijk om vandaag stil te staan bij onze vrijheid, en de offers die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog voor zijn gebracht. Dat mogen we nooit vergeten, dus sta stil en vier het!

STRIJDEN VOOR VRIJHEID

Ook in onze tentoonstelling 'Hij of ik' speelt de bevrijding een grote rol. In de tentoonstelling bekijk je de strijd die daaraan voorafging vanuit twee perspectieven; die van de Canadese bevrijder Léo Major en de Duitse bezetter Hans Kürten. Hoe was het voor hen om militair te zijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, welke offers hebben zij moeten brengen? Conservator Dirk Staat neemt je mee in de strijd om de bevrijding.

Bekijk de video

 

DE SLAG OM DE SCHELDE

De Canadese militair Léo Major streed voor onze vrijheid en was in Nederland onder andere betrokken bij de Slag om de Schelde; de grootste militaire operatie in Nederland. Ontdek meer over deze belangrijke slag in de route naar bevrijding.

Bekijk de video

 

 

DE BEVRIJDING IN BEELD

Op 5 mei 1945 gaf het Duitse leger zich over en was Nederland bevrijd. Mensen gingen massaal de straat op en geallieerde troepen werden feestelijk onthaald. Wat gebeurde er na de bevrijding? En hoe vierde Nederland de bevrijding?

Ontdek het hier

 

 

 

KLAS VAN '45
XPERIENCE

De oorlog is voorbij, het normale leven moet weer worden opgepakt. Ook kinderen gaan in 1945 weer terug naar school. Hoe was het voor deze kinderen om de Tweede Wereldoorlog mee te maken? Ontdek het in de Klas van '45.

 

Lees meer

 

OP DE PLAATS RUST...

Helaas zijn wij nog even gesloten, wij hopen je vanaf 26 mei weer in het museum te mogen verwelkomen! Je dagje uit alvast voorbereiden?

Ga naar de website

 

 

 

 

 

Openingstijden
Tijdelijk gesloten

 

 

Contactgegevens
Verlengde Paltzerweg
1 3768 MX Soest
T: 085 003 6000
E: info@nmm.nl

 

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven dat je op de hoogte wil
blijven van de activiteiten van het Nationaal Militair MuseWil je geen nieum.


© 2021 Nationaal Militair Museum     Algemene voorwaarden     Privacy

 
 

 

Terug