EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

15-09-2020 | NTR: Nieuw bij Schooltv: Interactieve tijdlijnen voor geschiedenis

Alternate text

 

Beweeg door de geschiedenis

Met de interactieve tijdlijn van Schooltv

Daar is ie dan! Naast interactieve schoolplaten, quizzen en scrollverhalen, vind je op Schooltv.nl nu ook een interactieve tijdlijn voor geschiedenis. In deze tijdlijn voor geschiedenis vind je video's en audiofragmenten van historische gebeurtenissen op chronologische volgorde. De eerste twee tijdlijnen die beschikbaar zijn gaan over de Tweede Wereldoorlog en over de bevrijding van Nederland. Ze sluiten aan bij het curriculum van het geschiedenisonderwijs van groep 7/8 en het voortgezet onderwijs.

Neem een kijkje op de interactieve tijdlijn:

 

Alternate text

 

Foto: Interactieve tijdlijn Tweede Wereldoorlog.

De interactieve tijdlijn is gekoppeld aan chronologische gebeurtenissen binnen een bepaald historisch thema. Zo kun je zien welke gebeurtenissen belangrijk zijn geweest in een bepaalde periode en hoe ze chronologisch met elkaar verbonden zijn. Iedere tijdlijn bestaat uit gekleurde tijdlijnen (periodes) en

stippen (gebeurtenissen). Op een tijdlijn kun je inzoomen naar specifieke gebeurtenissen en uitzoomen naar het totaal. In de tijdlijnen zitten tekst, audiofragmenten en video’s verborgen met meer uitleg en informatie bij de onderwerpen.

Schooltv zal de komende tijd meerdere tijdlijnen aan de interactieve geschiedenis tijdlijn gaan toevoegen. Op de planning staan in ieder geval ‘het ontstaan van Nederland’ en de tijdlijn van de ‘canon van de Nederlandse geschiedenis’.

Afgeronde rechthoek: Klik hier om naar de interactieve tijdlijn te gaan
 
 

 

Terug