EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

02-04-2020 | Professioneel begeleiden: Tijd voor Inhoud!

 
 

 
 
 

Tijd voor Inhoud

Het is onwerkelijk en ongewoon hoe een microscopisch wezentje ons in de greep heeft. Het treft ons allemaal en door alle maatregelen  zijn velen van ons aan huis gekluisterd en genoodzaakt de dagelijkse gang van zaken anders in te richten, zeker tot 28 april.
.
In deze bizarre tijd, waarin er mogelijk wat meer ruimte komt om te lezen zullen we tot 28 april iedere woensdag een aantal artikelen gratis beschikbaar stellen die mogelijk van waarde kunnen zijn.

Veel leesplezier en hou vol!

 
 

 

Waarom zou je e-coaching toevoegen aan je repertoire?

Een (e-)coach faciliteert een leeromgeving waarin de cliënt zelf eigenaar is van het proces. Door de methodiek van het schrijvend begeleiden aan je repertoire toe te voegen, is dat precies wat je als coach doet. Over welke vaardigheden moet een e-coach beschikken? En wat zijn de voor- en nadelen?

Lees meer

TwitterFacebookLinkedIn

 
 

 

 

 

Hoe effectief kan video zijn?

Het aanbieden van video is hot. Overal, ook in het domein van leren en opleiden. Via de smartphone laten vriend en vijand elkaar filmpjes zien en wisselen ze linkjes uit met de aanbeveling: dit moet je écht even zien. Hoe vanzelfsprekend is het dat docenten en trainers deze nieuwe manier van ‘kennis delen’ ook inzetten in hun eigen programma’s? Of liever: Hoe kun je het (laten) bekijken van video’s effectief laten bijdragen aan het leerproces en het rendement ervan?

Lees meer

TwitterFacebookLinkedIn

 
 
 

 

 

 

Hoe je een trauma kunt begrijpen

Onder invloed van emotioneel ingrijpende ervaringen kunnen hersenen veranderen. Als dit tijdens de babytijd gebeurt kan dit blijvend van invloed zijn op de bouw en het functioneren van de hersenen. Bruce Perry, neurowetenschapper en kinderpsychiater in de Verenigde Staten en Mexico, heeft er zijn levenswerk van gemaakt om te begrijpen wat trauma met kinderen doet.

Lees meer

TwitterFacebookLinkedIn

 
 

 

 

 

De vele gezichten van hoop en geluk

Hoop en geluk lijken nauw met elkaar verbonden. Een hoopvolle instelling zorgt er doorgaans voor dat we ons gelukkiger voelen en wanneer we gelukkig zijn, versterkt dit vaak ook onze hoop op een goede toekomst. Maar zowel geluk als hoop kunnen verschillende vormen aannemen en de relatie tussen hoop en geluk is niet altijd eenduidig, hoop kan bijvoorbeeld ook juist gebruikt worden als afweermechanisme door ongelukkige mensen in tijden van crisis en valse hoop draagt doorgaans niet bij aan een gelukkig leven.

Lees meer

TwitterFacebookLinkedIn

 
 
 

 

 

 

 

De toekomst van onderwijsleiderschap

Hoe kunnen schoolleiders samen meer kracht ontwikkelen om hun leiderschap vorm te geven? In dit en het volgende hoofdstuk gaan Wim Galjee en Ingrid Verheggen hierop in. In dit hoofdstuk gaan zij in op de maatschappelijke opdracht waarvoor de school gaat. In het volgende behandelen zij een casus uit de dagelijkse schoolpraktijk.

Lees meer

TwitterFacebookLinkedIn

 
 

 

Dag van de Coach is verplaatst naar 7 september

Deze tijd treft ons allemaal en ook voor ons geldt dat we maatregelen moeten treffen. Hierdoor zijn we genoodaakt om “De dag van de Coach” van 4 juni naar 7 september te verplaatsen.

Wat we enorm waarderen is dat de keynotes en sessieaanbieders allemaal hun agenda hebben aangepast  en aanwezig kunnen zijn op 7 september. Inmiddels hebben zich al ruim 300 professionals aangemeld. Er verandert dus niets in het programma en de locatie, de Reehorst in Ede blijft ongewijzigd.

Klik hier voor het programma

TwitterFacebookLinkedIn

 
 

 

Professioneel Begeleiden

© 2020 Kloosterhof Neer BV

 

 

Terug