EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

14-02-2020 | Rijksmuseum: Special: Caravaggio-Bernini. Barok in Rome

 

 

 

 

 

Caravaggio-Bernini. Barok in Rome

14 februari t/m 7 juni 2020

Een nieuwe generatie ambitieuze kunstenaars aangevoerd door de briljante schilder Caravaggio en de geniale beeldhouwer Bernini schudde in de eerste decennia van de 17de eeuw de ingedutte eeuwige stad Rome wakker. Zij introduceerden een nieuwe kunsttaal, waarbij niet langer elegantie de norm was, maar het oproepen van emoties: de barok.

Meer dan zeventig meesterwerken van Caravaggio, Bernini en hun tijdgenoten zijn nu te zien in de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome.

 

 

  Boek nu!  

 

 

Muziek uit de tijd van Caravaggio en Bernini

Tijdens de tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome organiseert het Rijksmuseum vijf concerten. Gerenommeerde musici spelen muziek uit de tijd van Caravaggio en Bernini.

Zondag 23 februari: Ensemble La Silva, zondag 1 maart: Marco Beasley, zondag 15 maart: Fred Jacobs, zondag 29 maart: Enrico Onofri en Imaginarium, donderdag 9 april: L’Arpeggiata.

  Boek nu!  

Rondleiding Caravaggio-Bernini

De rondleiding neemt u mee naar Rome aan het begin van de 17de eeuw. Voor het eerst sinds lange tijd bloeide Rome weer, en talloze kunstenaars uit heel Italië en Europa werden hierdoor aangetrokken, zoals de supersterren schilder Caravaggio en de beeldhouwer Gian Lorenzo Bernini. Sluit voor maar €5 per persoon aan bij een van de rondleidingen en verdiep je samen met een rondleider in de kunst die aan Nederland voorbij ging.

  Boek een rondleiding  

 

 

Exclusieve shopper van Kvadrat-stof

De tentoonstelling Caravaggio-Bernini. Barok in Rome is vormgegeven door de Italiaanse ontwerpers van Studio Formafantasma. Daarvoor hebben ze gebruik gemaakt van stoffen van het Deense merk Kvadrat. Speciaal voor deze tentoonstelling is een aantal artikelen gemaakt van de Kvadrat-stoffen, waaronder een luxe shopper.

  Naar de shop  

Nieuw! Podcast: Ilja Leonard Pfeijffer

In deze podcast gaan schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en conservator en samensteller van de tentoonstelling Frits Scholten in gesprek over het bruisende Rome aan het begin van de 17de eeuw. Het gesprek wordt geleid door presentator Janine Abbring. Waar komt Pfeijffers fascinatie voor Caravaggio vandaan en hoe zag die spannende en vernieuwende barokkunst eruit?

  Luister podcast  

 

 

Bekijk de trailer

 

 

 

Tekstvak:
 

 

De tentoonstelling Caravaggio - Bernini. Barok in Rome wordt mede mogelijk gemaakt door Ammodo, ING, Kvadrat, Rijkspatronen en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

 

Rijksmuseum.nl    |    info@rijksmuseum.nl     |    +31 (0) 20 6747 000

Founder

Hoofdsponsoren

 

 

Philips

BankGiroLoterij

ING

KPN

 

 

Terug