EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

17-01-2020 | Kinderboekenmuseum: Abdelkader Benali leest voor in het Kinderboekenmuseum

Abdelkader Benali leest voor in het Kinderboekenmuseum

Woensdag 22 januari gaan de Nationale Voorleesdagen 2020 van start met het Nationale Voorleesontbijt. Deze ochtend leest Abdelkader Benali in het Kinderboekenmuseum voor uit het Prentenboek van het Jaar 2020: Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Zijn publiek bestaat uit peuters en kleuters van Kinderopvang 2Samen. 
 
Het Kinderboekenmuseum verzorgt samen met Kinderopvang 2Samen al enige jaren een voorleesontbijt. Beide organisaties vragen zo aandacht voor het belang van voorlezen voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Jaarlijks worden Bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Voorgaande edities lazen onder meer H.K.H. Prinses Laurentien, minister Ingrid van Engelshoven, Erik van Muiswinkel, Spike van DI-RECT en Bart Chabot voor in het Kinderboekenmuseum. Sinds de opening in december 1994 zet het museum zich in voor het versterken van de leescultuur. Het is dé plek in Nederland waar kinderen op een speelse en laagdrempelige manier de kracht van literatuur ervaren. Kinderen die op heel jonge leeftijd in aanraking komen met verhalen presteren in vergelijking met andere kinderen veel beter op school. Dat geldt niet alleen voor taal-, maar ook voor rekenvakken. Daarbij draagt lezen bij aan het empathisch vermogen. Het Kinderboekenmuseum viert in 2020 uitgebreid zijn 25-jarig jubileum.  
 
Net als het Kinderboekenmuseum maakt ook schrijver Abdelkader Benali zich al jarenlang sterk voor leesbevordering. Voor zijn enthousiasmerende inzet als ambassadeur van de Nederlandse taal werd hem de Gouden Ganzenveer 2020 toegekend. ‘Met zijn veelzijdige pen die hij speels en creatief inzet, slaat hij een brug tussen culturen’, aldus de jury. 

 

Terug