EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

14-11-2019 | NMM: Weet jij wie de eerste vrouwelijke F-16 vlieger was?

 

 

Weet jij wie de eerste vrouwelijke F-16 vlieger was?
In 1944 treden de eerste Nederlandse vrouwen aan in het leger. Niet om te vechten maar om de noodlijdende Nederlandse bevolking te helpen. Vanaf de jaren '60 strijden vrouwen voor gelijke rechten binnen de krijgsmacht. In 1978 worden alle functies voor vrouwen opengesteld. En in 1991 is Manja Blok de eerste vrouwelijke F-16 vlieger. Benieuwd naar onze expositie 75 jaar vrouwen in de krijgsmacht?

LEES MEER OVER DEZE KLEINE EXPOSITIE

Red jij de wereld onder druk?

Op 26 september 1983 was Stanislav Petrov 'the man who saved the world'. Door niet op de knop te drukken voorkwam hij een 3e Wereldoorlog. Welke keuzes maak jij onder druk? Wij zoeken mensen die verantwoordelijkheid durven nemen.

KOM JIJ NAAR BUNKER 83?

Koud weer, museumweer!

Met dit koude herfstweer is een museum het ideale uitje! Heb jij deze M4 Sherman Tank bijvoorbeeld al eens van dichtbij bekeken? Of één van onze andere tanks in het museum... Weet jij hoeveel het er zijn? Kom naar het NMM!

KIJK WAT ER NOG MEER TE DOEN IS

Mariniers op missie

Hoe het voelt om als marinier op missie te zijn? Stap in de combat boots van een marinier en ga zelf op missie in het mariniersmuseum! Succes (niet) verzekerd! Durf je het tóch aan? This is your mission, if you choose to accept it:

BEKIJK JOUW MISSIE

Dossier Oss & Ik beloof trouw

In het Marechausseemuseum in Buren zijn niet één maar twee nieuwe tentoonstellingen te zien: Dossier Oss over de verwikkelingen rondom de "Bende van Oss" en Ik beloof trouw over de keuze voor een loopbaan bij de marechaussee.

GLUREN BIJ BUREN

 
 

Openingstijden
di - zo van 10.00 tot 17.00 uur
op maandagen in de door
Rijksoverheid
vastgestelde schoolvakanties

Contactgegevens
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
T: 085 003 6000
E: info@nmm.nl

 

 


© 2019 Nationaal Militair Museum         

 

 

Terug