EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

17-05-2019 | NTR: NPO Radio 1 bus met Kwesties zondag in Rotterdam: vaders luiden noodklok en schoolverlaters krijgen dienstplicht

 
 
 

 

 

 


17 mei 2019

NPO Radio 1 bus met Kwesties zondag in Rotterdam

Uitzending: Kwesties (wekelijks debatprogramma), zondag 19 mei, 20.00 - 21.00 uur op NPO Radio 1

Presentatie: Marianne van den Anker

Moeders bepalen of vaders hun kind zien

De mannenopvang in Nederland luidt de noodklok. Veel vaders hebben geen contact met hun kinderen, vrouwen hebben juridisch meer mogelijkheden, zij krijgen van instanties vaker het voordeel van de twijfel en zij gebruiken die positie om vaders dwars te zitten.

CDA Tweede-Kamerlid René Peters heeft kamervragen gesteld en vindt dat vrouwen meer bescherming krijgen dan mannen. Wordt het tijd voor maatregelen? Of zorgen vrouwen nu eenmaal vaker en beter voor kinderen en valt het allemaal wel mee met die voordeelpositie? Zondag praat Marianne van den Anker met ervaringsdeskundigen en de politiek over deze kwestie.

Verbod op lachgas of lekker laten lachen

Lachgas lijkt onschuldig, maar het massale gebruik ervan baart de overheid en zorginstellingen grote zorgen. Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat 20 procent van de 18-jarigen wel eens lachgas heeft gebruikt. Terwijl het beschadiging in je ruggenmerg of zenuwen van je handen of voeten kan veroorzaken.Is het tijd om lachgas te verbieden?

Voortijdige schoolverlaters krijgen dienstplicht

Voortijdige schoolverlaters op Rotterdam Zuid moeten maatschappelijke diensttijd gaan vervullen. In september gaat er een proef van start met probleemjongeren als doelgroep. Dit is het idee van onderwijswethouder Said Kasmi. Is dit wel de manier om deze schoolverlaters aan te pakken? Inwoners gaan hierover in debat op NPO Radio 1.

Panelleden

Freek van Beetz, gepensioneerd adviseur van de minister - president van de Antillen en columnist

Jean Marie Molina, docent hogeschool Rotterdam

Engin Baydar, ex-radicaal

Te gast

Didi de Vries, kind van gescheiden ouders

R. een vader die zijn zoon van 2,5 niet ziet

Tineke Franssen, Stichting Zijweg

Christine Eskes, fractievoorzitter CDA Rotterdam

Morad Elouakili, presentator/deejay

Over Kwesties

Kwesties is het wekelijkse live debatprogramma van de NTR. Politici, deskundigen en vooral de direct betrokkenen zelf komen aan het woord over brandende kwesties in Nederland. Presentatrice Marianne van den Anker reist elke zondagavond met de NPO Radio 1 bus af naar een andere provincie waar zich actuele en controversiële onderwerpen afspelen rond diversiteit, levensbeschouwing en samenleving. De uitzending duurt van 20.00 tot 21.00 uur.

Discussieer mee

Praat mee met ons op Twitter: @kwesties_ntr; gebruik de hashtag #kwesties

Bekijk ook onze Facebookpagina: http://www.facebook.com/kwesties

 

Kwesties logo.jpg
1.25 MB

 

Marianne van den Anker - staand ©Wim Kluvers.jpg
811.99 KB

 

     
 
 

 

 

Terug