EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

08-05-2024 | Nationaal Bagger Museum: VRIJWILLIGERS GEZOCHT 2024

 

 

VRIJWILLIGERSWERVING

 

 

Vrijwilligersochtend in het museum

Woensdag 22 mei is er in het museum een inloopochtend voor iedereen die nieuwsgierig is naar vrijwilligerswerk bij het Nationaal Baggermuseum.

Het Baggermuseum? Daar ben ik nog nooit geweest, zelfs mensen uit de regio horen we dit zeggen. Wat is daar allemaal te zien en te beleven dan? Sliedrecht staat bekend om het baggeren, dat weten we. Er zijn veel verschillende scheepsmodellen en allerlei technieken. Van vroeger tot nu is alles aanwezig in het Baggermuseum.

En graag houden we ons museum open voor bezoekers, willen we de museumpanden en onze collectie goed onderhouden en geven we de baggergeschiedenis door aan de jeugd.  Maar dat kan niet zonder onze vrijwilligers.

Heb je tijd beschikbaar, denk dan eens na of vrijwilligerswerk bij het Nationaal Baggermuseum iets voor je is.

 

 

·         Vrijwilligers bij de collectie werkgroep, registreren en beschrijven nieuwe objecten en foto’s en bereiden bruiklenen aan andere musea voor.

 

 

Bij een bezoek aan ons museum is er altijd een rondleider aanwezig die bezoekers alles kan vertellen over de bagger- en waterbouw geschiedenis. Dit gebeurt zowel binnen als buiten onze openingstijden. Ervaring in de baggerwereld is geen must, wel vragen we van onze rondleiders affiniteit met en nieuwsgierigheid naar de waterbouw.

 

 

·         Vrijwilligers van Educatie ontvangen basisscholieren en vertellen over de geschiedenis van het baggeren, waarna kinderen vaak zelf allerlei technieken uitproberen in Bagger Praktijk Tuin.

 

 

Uiteraard is het ook mogelijk om te helpen bij onderhoudswerkzaamheden, dat kan ook om incidentele klussen gaan. Bijvoorbeeld collectie objecten in de tuin opnieuw in de verf zetten.

 

·        Door een toename aan groepsbezoeken zijn we tevens op zoek naar vrijwilligers die zowel binnen als buiten onze openingstijden onze gastvrouwen willen ondersteunen bij horeca-activiteiten.

 Dus kom gerust langs op woensdagochtend 22 mei als je vrijblijvend geïnformeerd wilt worden. Ook als je nog niet precies weet wat je zou willen bijdragen.


Het programma ziet er als volgt uit:
10.00 uur            ontvangst koffie / thee
10.20 uur            algemene kennismaking met het museum door 1 van onze bestuursleden
10.40 uur            mee met een vrijwilliger
11.10 uur            gezamenlijke afsluiting
11.30 uur            einde
 

Aanmelden is niet nodig. Ben je geïnteresseerd in het doen van vrijwilligerswerk maar schikt deze ochtend niet, stuur dan een berichtje naar administratie@baggermuseum.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

 

 

 

Twitter

Facebook

Website

 
 


Our mailing address is:
Administratie@baggermuseum.nl

 

 

 

Terug