EduDeal

Digitale gids met meer dan 3000 adressen van bedrijven, nieuws van de overheid en bedrijven, voor uw schoolorganisatie!

30-04-2024 | BOERplay: Spelen in sprookjesachtige sferen in Charlie's Avonturendorp | Slechte gezondheid bij kinderen | Grensverleggend spelen voor 1-6 jaar

 

In deze nieuwsbrief nemen we je mee naar het doordachte ontwerp van de speelplek bij Familierestaurant Charlie, werpen we een blik op de verslechterde gezondheid van de huidige generatie kinderen en vertellen we meer over grensverleggend spelen met Adventure Play Little Explorer.

 
 

Spelen in sprookjesachtige sferen bij Charlie's avonturendorp in Schaijk

 

Het goed doordachte ontwerp van Charlie’s Avonturendorp biedt een harmonieuze mix van speelplezier, natuurlijke elementen, visuele aantrekkelijkheid en klimaatadaptatie. 

In het hart van dit speellandschap meandert een waterloop die een essentiële rol speelt in het bevorderen van klimaatadaptatie. Met de kronkelende loop, uitdagende overlopen en beplanting nodigt de waterweg uit om te komen spelen met water en zand en biedt het verkoeling op warme dagen.

Het water begint te stromen bij de waterpomp en gaat stroomafwaarts naar een lavabak waarin waterzuiverende planten staan. Vervolgens wordt het water, gefilterd en weer door de grond opgenomen.

Bij de keuze van de beplanting hebben we rekening gehouden met de hoogte, zodat de zichtlijnen behouden blijven. We hebben gekozen voor inheemse beplanting, wat de biodiversiteit ten goede komt. Daarnaast hebben we een deel van de beplanting hergebruikt.

Van de werkplaats naar de speelplek 
The making of 'De Droomhut'

Met toewijding en vakmanschap hebben onze kundige timmermannen dit immense speeltoestel van begin tot eind opgebouwd. De torens zijn op transport gegaan richting het, toen nog lege, avonturendorp in Schaijk.

Onze plaatsingsploeg stond voor een uitdaging toen ze deze torens meters de lucht in moesten takelen en vervolgens stevig in de grond moesten verankeren. Het was een indrukwekkend gezicht dat de kennis en ervaring van ons team toonde. 

Nu ‘De Droomhut’ veilig in de grond verankerd staat en de beplating, een unieke waterloop en de alle andere toestellen ook geplaatst zijn, kunnen de kinderen spelen in het Avonturendorp van Familierestaurant Charlie.

 

Lees meer over dit inspiratieproject

 
 

Het gaat niet goed met de gezondheid van de kinderen in Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat de fysieke gezondheid van kinderen in een snel tempo verslechtert. Dit is zeer verontrustend, maar gelukkig is er nog hoop!Wanneer we ons allemaal bewust zijn van deze neerwaartse spiraal en kinderen vanaf nu aanmoedigen en ondersteunen om meer te bewegen, dan kunnen we deze zorgwekkende resultaten verbeteren. Door dagelijks even buiten te spelen, blijven ze fysiek en mentaal gezond.

 

Bij BOERplay begrijpen we als geen ander dat buitenspelen essentieel is voor de ontwikkeling en gezondheid van kinderen. Wij ontwikkelen, aan de hand van diverse inrichtingsconcepten, goed doordachte speelplekken die de kinderen aansporen om buiten te spelen.

Wil je meer weten over onze inrichtingsconcepten en hoe deze positief bijdragen aan de gezondheid van de huidige generatie kinderen?

Lees onze blog over 'de gezondheid van kinderen'

 
 

Little Explorer: grensverleggend spelen voor de allerkleinste

 

Al spelend worden de kinderen uitgedaagd om hun fysieke, cognitieve en sociale grenzen te verleggen. Kinderen leren door vallen en opstaan. Door hard van de glijbaan af te roetsjen, over de bruggetjes te rennen en interactie te zoeken met andere kinderen, verleggen ze hun grenzen. Dit is belangrijk voor hun ontwikkeling.

Zo leren ze wat ze anders moeten doen. Het zorgt voor zelfvertrouwen, creativiteit, probleemoplossend vermogen en sociale vaardigheden.

De toestellen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen en voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Zo kunnen de ouders en verzorgers met een gerust hart toekijken terwijl de kleine ontdekkertjes op avontuur gaan.

Lees meer over Little Explorer

 

 

Klaar voor jouw nieuwe speel- en beweeglandschap? Neem contact op met een van onze adviseurs en voor een pleincheck of terreincheck!

Neem contact op met een van onze adviseurs

 
 
 


BOERplay B.V.
Hyacintstraat 2 | 4255HX Nieuwendijk | Nederland

+31 (0)183 402 366 | info@boerplay.com

Postadres: Postbus 10 | 4255ZG Nieuwendijk | Nederland

 

Facebook

Link

LinkedIn

Twitter

Website

YouTube

 
 

Op al onze aanbiedingen en overeenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, als op de website vermeld.
 
 
 
 





 

 

Terug